HAYVANCILIK EVLENMEYE ENGEL Mİ?

HAYVANCILIK EVLENMEYE ENGEL Mİ?

Konya’nın Bozkır ilçesine bağlı Karacahisar köyünde hayvancılıkla uğraşan Hasan Ay, hayat hikayesi ile gençlere ışık oluyor.

Volkan GÜNGÖR

Karacahisar köyünde ailesi ile birlikte yaşayan Hasan Ay, daha önce İstanbul da çalıştığını ve patronunun kızıyla nişanlandıklarını ve daha sonra anlaşamadıkları için ayrıldıklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıldıktan sonra işimden kovuldum ve ben de köyüme geri döndüm. Hayvancılıkla uğraşarak aileme yardım ettim. İstanbul’a geri dönmek istesem de peş peşe gelen olaylardan sonra ailemi yalnız bırakamadım ve köyde kalıp hayvancılığı kendime meslek edindim.”

MİLYONLAR KAZANSAN BİLE EVLENMEK İSTEMİYORLAR

Hasan Ay, hayvancılık yaptığı için kızların evlenmek istemediğini söyledi. Köyde daha sağlıklı, huzurlu bir hayatın olduğunu ve hayvancılık sayesinde peynir, yağ, et ve daha bir sürü ürünün elde edildiğini ifade eden Hasan Ay, “Kızlar köyün güzelliklerinin farkında değiller kusura bakmasınlar ama hayvancılığı kızlar öldürüyor. Milyonlar kazansan bile evlenmek istemiyorlar.” dedi.

YİĞİDİ ÖLDÜR İZLEYİCİNİN HAKKINI YEME

Köyde yaptığı işleri sürekli çekip sosyal medya hesabında paylaşan Hasan Ay, kısa sürede halkın ilgisini çekmeyi başarmıştır. Hasan Ay, ilk video çekmeye başladığında çevresindekilerin tepki gösterdiğini ama bir süre sonra onlarında alıştığını belirterek şunları söyledi: “Sosyal medyadan gelir elde ettim. Beni izleyen kişilerin sayesinde kendime araba aldım ve bunun sayesinde hayvanlarımı daha rahat bir yere götürebiliyorum. İzleyicilerin haklarının yenilmemesi gerektiğini belirten Hasan Ay, “Yiğidi öldür izleyicilerin hakkını yeme demişler.” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARIMI UÇARAK BULUYORUM

Hasan Ay, eskiden hayvanları kaybolduğunda saatlerce aradıklarını bazen her yere bakma imkanlarının olmadığını ve bu yüzden kurtların hayvanları parçaladıklarını söyledi. Hayvancılığın teknoloji sayesinde daha kolay olduğunu belirten Ay, “Kaybolan hayvanları dron sayesinde bulabiliyorum. Bazen dronla domuz sürülerini bile görebiliyorum. Oturduğum yerden hayvanlarımı uçarak buluyorum.” ifadelerini kullandı.

hayvancilik.jpghayvancilikk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler