Meslekte 30. yılını 87 yaşında kutladı

Meslekte 30. yılını 87 yaşında kutladı

Kars Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Baştimar’ın 30. meslek yılı yaş pastayla kutlandı.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde kuruculuğunu yaptığı dernek başkanlığının 30. yılını kutlayan Yusuf Baştimar mahalle ve köy muhtarlarıyla birlikte Kaymakam Muhammed Burak Akköz ve Belediye Başkanı Zeki Elma’yı ziyaret etti. Kaymakam ve belediye başkanı da Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığını ziyaret ederek 30 yıllık başkan Yusuf Baştimar’dan anılarını dinlediler. Kafkas Üniversitesi Guzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Emine Erdoğan’ın Sarıkamış Şehitleri, Aşık Veysel ve Kafkas giysilerinin minyatürlerinin yer aldığı sergi de gezildi.
Yusuf Baştimar Kars Gediksatılmış Köyünde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi, Dil Tarih Fakültesi tarih bölümü 3. sınıftan ayrıldı. Askerliğini yedek subay olarak yaptıktan sonra, Öğretmenlik, Ziraat bankasında 13 yıl şeflik görevinde bulundu. 1994 yılında Gediksatılmış Köyünde muhtar seçildi.
İlk hizmeti Arpaçay kazasında ve köylerinde ilk kez şebeke suyunu devletimizin de desteğiyle 1994 yılında Gediksatılmış köyüne getirdi. Köyün suyunun açılış törenine o dönem Kars Valisi, Arpaçay Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Köy Hizmetleri Bölge Müdürü katıldı.
Köy ve Mahalle İdareleri Muhtarlar Derneği Genel Merkezi’nce 17.04.1994 yılında Şube yetki belgesiyle Arpaçay İlçesinde Muhtarlar Dernek Şubesini açtı. Bu tarihten sonra Arpaçay’a bağlı köylerin dernek başkanı olarak başta devlet büyüklerinin desteğiyle halkın sorunlarını dinlemiş, taleplerine çözüm bulmaya çalıştı.
Köy Muhtarlarıyla, Kars Dernek Başkanı ve Muhtarlarıyla, Arpaçay ilçe muhtarlarıyla çiftçilerin sorunlarını Ankara’ya meclise taşımış ve çözüme ulaştırdı.
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özünal tarafından 25.10.2017 yılında Onur belgesi ile taltif edildi. Ayrıca Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Seçiminde Onur üyesi seçildi.
Koca Çınar Yusuf Baştimar şunları söyledi:
“Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanlığı 1994 yılında kuruldu. O dönemde Kars ve ilçelerinde Muhtar Derneği yoktu. Ben de muhtar oldum ve o günden bu güne kadar 30 yıl boyunca aralıksız olarak muhtarlar Dernek Başkanlığı yaptım. Muhtarlarla birlikte tüm sorunlarımızı ilgili makamlara, Kaymakamlarmıza, Bakanlarımıza kadar giderek ilettik. Kendileri de tüm sorunlarımıza çareyi buldular. Bizim o dönemdeki yoğun ısrarlarımız ve başvurularımız sonucu muhtarlarla birlikte defalarca Bakanlarımıza gittik ve Bağkur’larımız bundan böyle Devlet tarafından yatırılmaya başlandı. Muhtarlara da silah taşıma ücreti alınmamıştır. Köy yollarının yapımında köylere su çekimi konusunda ve tüm ihtiyaçlarımız konusunda her zaman Devletimiz yanımızda olmuştur. Muhtarlarımızın yoğun talep ve istekleri ve tüm mülkü amirlerimizin destekleriyle köylerimizde büyük bir bölümünde su ve yol ihtiyaçları karşılanmıştır.”
Arpaçay Muhtarlar Derneği’nin çok aktif bir dernek olduğunu da belirten Baştimar, “Yıllardır muhtarlarımızla birlikte tüm çalışmalarımızda her zaman birlik beraberlik içerisinde çalıştık. Bundan dolayı da tüm muhtarlarımıza gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bize şimdiye kadar hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen tüm mülki amirlerimize, kaymakamlarımıza, özellikle şu an Arpaçay'da özverili bir şekilde çalışan Sayın Kaymakamımız Muhammed Burak Akköz, Arpaçay Belediye Başkanımız Sayın Zeki Elma’nın kapıları her zaman vatandaşa hizmet etmek için açıktır. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz. Ayrıca buradan kazamızda asayişi sağlayan jandarma komutanlarımıza, Emniyet amirlerimize, daire amirlerimize buradan teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca Kars'ın tarihine, kültürüne, sanatına katkıda bulunan Kafkas Üniversitesi Dr Öğretim Üyesi Sayın Emine Erdoğan Kars'ın kültürel değerlerini yansıtan, Kafkas Kebekleri ve Sarıkamış Askerleri sergisi ile günümüze renk kattı. Kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca her kutlamamızda bizim yanımızda olan ve sesimizi duyuran Sayın Kafkas Haber Ajansı'nın sahibi aynı zamanda Kars'ın kültürel, sanatsal tarih arşivciliğinide adeta görev edinmiş Sayın Bedir Altunok'a çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu mutlu günümüzde ve her zaman yanımızda olduğu için, sesimizi duyurduğu için kendisine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Basının olduğu her yerde ses duyulur.” diye konuştu.

f02e8e28-d7d6-49c9-bf58-3fdf7e259442.jpg

74bddda6-0815-4fba-9f9f-c3ce70aab6d1.jpg

00f09949-39bf-464e-ab05-0b9482ff5729.jpg

756cc53c-1526-4873-899c-083332c268b1.jpg

756cc53c-1526-4873-899c-083332c268b1-001.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler