KAÜ’de veterinerlik öğrencileri beyaz önlük giydi

KAÜ’de veterinerlik öğrencileri beyaz önlük giydi

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veteriner Fakültesi tarafından, fakülteye 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kayıt olan öğrenciler için beyaz önlük giydirme töreni düzenlendi.

KAÜ Prof. Dr. Necdet Leloğlu Konferans Salonunda düzenlenen törene; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmalarını gerçekleştiren; Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, "Bu aile hem şehrimize hem bölgemize, ülkemize eğitim öğretim faaliyetleri alanında hizmet vermektedir. Tabii Veteriner Fakültemiz bizim üniversitemizin en eski ve en güçlü fakültelerinden biri, akademik başarısı, araştırma potansiyeliyle de ülkemizde de ilklerdedir. Bugün de hem veliler hem öğrencilerimiz açısından önemli sembolik değeri olan günlerdir." dedi.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mete Cihan ise “Önlük giyme törenleri fakültemizin ilk başlangıcında önemli bir sembolik törendir aslında ama anlamı çok büyük. Çünkü burada o önlüğü giyip yemin edince bazı şeyleri yerine getirmek gerekiyor. Fakültemiz Türkiye'nin en eski fakülteleri arasında artık. Öğrenciler, burada her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışın. Hocalarınızda çok iyi bilgi birikimi var, bunları öğrenmeye, bunları almaya çalışın. Her zaman ne yapın? Rahatsız edin onları. Biz sizler için buradayız. Öğrenin, öğrenme konusunda şikayet edin. Diğer şeyler yerine gelir ama öğrenmeden buradan gittiğiniz zaman onu bir daha bulamazsınız. O giydiğiniz beyaz önlük kirlenecek, mürekkep, dışkı ve kan lekesi, laboratuvardaki o renklendiriciler olacak ama o leke sizin en iyi ürününüz, mührünüz olacak.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 1. sınıfa kayıt olan öğrencilerin önlüklerini protokol üyeleri ve öğretmenleri giydirdi. Öğrenci andının okunmasının adından tören, beyaz önlük giyen öğrencilerle konuklar ve öğretim üyelerinin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

0df322a5-4454-42cc-a582-26f324852581.jpg

49a849b5-a508-4072-8bfc-7bed191ee86f.jpg

05d7e521-0758-49db-9612-229483065a0f.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler