“Muhtarlarımız bizim en uç noktadaki bayrak taşıyıcılarımız”

“Muhtarlarımız bizim en uç noktadaki bayrak taşıyıcılarımız”

Kars Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Baştimar’ın mahalle ve köy muhtarlarıyla yaptığı ziyaretlerinde “Muhtarlarımız bizim en uç noktadaki bayrak taşıyıcılarımız” dedi.

Kaymakam Akköz, “Her zaman söylediğimiz bir örnek var; bir köy yerinde akşam vakti bir vatandaşın başına bir iş geldiğinde belki yeri gelir annesinin babasının kardeşinin kapısını çalmaya çekinir ama muhtarımızın kapısını rahatlıkla çalabilir. sizler de bu duyarlılıkla hareket ediyorsunuz sizlere teşekkür ediyorum. Beraber bir yılı da geride bırakmış olduk. bizler çok memnunuz inşallah sizlerde öylesinizdir. Hepinizin de bu görev bilinciyle hareket ettiğinizden eminiz. İnşallah nice güzel günlerde nice güzel hizmetlerle hep beraber yürürüz. Hepinize kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Arpaçay Belediye Başkanı Zeki Elma da “Eski bir meslektaşınız olarak muhtarların ne kadar çaba sarfettiğini, köylerinde mihenk taşı olduklarını biliyorum. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyor hepinizi tebrik ediyorum.” diye konuştu.
Arpaçay Muhtarlar Dernek Başkanı Yusuf Baştimar (87) ise muhtarlığa 1994 yılında Gediksatılmış Köyünde başladığını ifade ederek, “İlk hizmetim köye şebekeli su getirmek oldu. Açılışa da dönemin Kars valisi yine dönemin emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan katılmıştı. Çok mutlu oldum. Devletimizin çok yardımlarını gördüm. Özellikle de son zamanlarda muhtarlara verilen imkanlar tartışılmaz derecede takdire şayandır. Benim muhtar olduğum dönem maaşlarımız belliydi hatta Bağkurumuzu ödemek için koyunumuzu satardık. silah ruhsatı da almak için harç yatırıyorduk. Hatta o dönem muhtarlarla toplanarak Ankara’ya gidip bakanlığı da ziyaret etmiştik. Şimdiyse muhtarların Bağkur‘u devlet tarafından yatırılıyor. Her bakımdan bu dönem kadar rahat ve huzurlu bir dönem yoktur muhtarlar için. Şimdi bakıyoruz hizmetler hadsafayı geçmiş her taraf yol, her taraf su, her taraf asfalt. Eskiden muhtar kaymakamın yanına gideceği zaman önce kaleme uğrardi şimdiyse istediğin zaman gelip gelip kaymakamla rahatlıkla görüşebiliyorsun. Hizmetler vatandaşın ayağına kadar gidiyor. Allah devletimize zeval vermesin.” şeklinde konuştu.

5c9a9e5c-be1d-4fe4-abd8-7b5718cf3e2f.jpg

11edf6d2-ce3c-479b-ae7c-6c96ac60d7bf.jpg

6ae6275d-cb0b-4753-95cc-e98ca747c4de.jpg

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler