Milletvekili Çalkın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milletvekili Çalkın'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Çalkın mesajında şunları kaydetti;

"Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünde, milletçe büyük bir onur ve coşku ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız.

29 Ekim 1923 yılında, aziz milletimizin iradesiyle kurulan Cumhuriyet; bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün ve ulusal egemenliğimizin bir simgesidir.

Milletin iradesini esas alan, millet iradesini temsil eden Cumhuriyet'in ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu eşsiz bir zaferdir. Cumhuriyet'in ilanıyla Aziz Milletimizin ve Devletimizin varlığı ve istiklali perçinleşmiştir. Herkese yönetime katılma hakkı tanıyan Cumhuriyet, bireylerde vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur.

Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda millî ruhun, bağımsızlık tutkusunun ve halkın egemenliğinin en somut ifadesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Yüzyılı başlamıştır. Türkiye Yüzyılını hayata geçireceğimiz, her alanda güçlü, kalkınmış, insan hakları, adalet konusunda hassas, iletişim, ulaşım, bilişim, milli teknoloji ve sanayide muasır medeniyetler seviyesine yükselen bir Türkiye’yi hep birlikte, büyük bir aziz ve kararlılıkla inşa edeceğiz.
Milli birliğimiz, bütünlüğümüz, vatan sevgimi ve kardeşliğimiz daim olsun.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. Yılında Aziz Milletimizin, hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, saygı ve minnetle anıyor, Millî Mücadele kahramanlarımıza; istiklal, istikbal, vatan ve mukaddesat uğruna canını feda eden tüm Şehitlerimize ve ahirete irtihal eden Gazilerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler