Cumhuriyet Haftasının İlk Dersi, “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” Filmiyle Başladı

Cumhuriyet Haftasının İlk Dersi, “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” Filmiyle Başladı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelge doğrultusunda, okullarda tüm kademelerdeki öğrencilere ilk derste “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunundan uyarlanan “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” adlı film izletildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla yayımlanan genelge doğrultusunda, Cumhuriyet Haftası kapsamında 28 Ekim’de okullarda tüm kademelerdeki öğrencilere ilk derste “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunundan uyarlanan “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” adlı film izletildi.

Bakan Tekin’in imzasını taşıyan genelge, 81 ile gönderilerek tüm okullara ulaşmış durumda. Resmi yazıda, Cumhuriyetin 101. yılına yaklaşırken Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda milletin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin yüceltilmesi gerektiğine vurgu yapılıyor. Milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesi için bu değerlerin daha derin bir bağlılıkla aktarılmasının önemine değinildi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedefi olarak, milli ruh ve maneviyata sahip, tarihine saygılı bireyler yetiştirmenin amaçlandığı ifade edildi. Genelgede, “Bağımsızlığımızın nişanesi, milletimizin iradesinin tescili, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılan kahramanlarımızın mirası ve emaneti olan Cumhuriyetimizin ilan edildiği 29 Ekim gününü birlik ve beraberlik duygusuyla kutlamak hepimizin ödevidir.” denildi.

Cumhuriyet Haftası Etkinlikleri

Cumhuriyet Haftası, 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında kutlanacak ve bu süre zarfında tüm okullarda “Dersimiz Cumhuriyete Doğru” filmi izletildi. Film, cumhuriyetin kuruluş destanını konu alan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyununun sinematografik versiyonunu içeriyor.

Ayrıca, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın önemini yansıtacak programlar hazırlanması, bu etkinliklere şehit yakınları ve gazilerin katılımının sağlanması, okulların Türk bayraklarıyla donatılması gibi konularda da talimatlar verildi.

3da52fdd-f848-47d3-8bfd-ebd735504633.jpg

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler