Kars'ta da görev yapan firari Fetöcü Hakim Ankara'da Yakalandı

Kars'ta da görev yapan firari Fetöcü Hakim Ankara'da Yakalandı

Alibeyoğlu ailesine kurulan kumpasın içinde yer alan eski hakim Karatay, FETÖ üyeliğinden tutuklandı.

Kars’ta 2006 yılında Hakim Mustafa Karatay’ın başında bulunduğu mahkeme heyeti, TCK’nın 220/1 ve 235/1 maddeleri uyarınca, örgüt yöneticisi olmak ve ihalelere fesat karıştırmaktan İsmail Medet Alibeyoğlu ile kardeşi Yusuf Alibeyoğlu’nu 95'er yıl hapisle cezalandırdı. Alibeyoğlu kardeşler daha o zamanlar mahkemede vermiş oldukları ifadelerinde kendilerine kumpas kurulduğunu iddia etmiş ve beraatlarını istemişlerdi. Gerçek adalet Alibeyoğlu ailesine 11 yıl sonra geldi.

'FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıldır aranan eski hakim Mustafa Karatay, yakın komşusunun ihbarı üzerine Yenimahalle ilçesinde saklandığı evde MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nin ortak operasyonu ile yakalandı.

Evde yapılan aramada Karatay'ın, örgüt üst yönetimi ile iletişimde kullandığı dizüstü bilgisayar, tablet, telefon ve diğer dijital malzemelere el konuldu. FETÖ'nün yargıdaki operasyon elemanlarından biri olan Karatay'ın, örgüt ile bağlantısını 'Signal' uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği tespit edildi.

Karatay, çıkarıldığı mahkemece 'FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler