Kars'ta aile hekimleri bilgilendirdi

Kars'ta aile hekimleri bilgilendirdi

Kars'ta Aile Sağlığı Merkezlerinde işleyiş ve verilen hizmetler basınla paylaşıldı.

Yenişehir ve Hafızpaşa Aile Sağlığı Merkezlerinde hizmet veren Aile Hekimleri Dr. Gülüm Gülsüm Özcan Aşık, Dr. Hüseyin Rızaoğlu, Dr. İbrahim Güney ve Dr. Tayfun Turan, Aile Sağlığı Merkezlerinin işleyişi ve verdikleri hizmetleri anlattılar.

Hafızpaşa Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Gülüm Gülsüm Özcan Aşık, "Aile Sağlığı Merkezleri sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile tanı, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, sağlık hizmeti sunumunun tabip ve uzman tabipler tarafından yapıldığı sağlık kuruluşlarıdır. Aile Sağlığı Merkezleri’nde poliklinik hizmetleri ile gezici ve yerinde sağlık hizmetleri verilmekte, bağışıklama hizmetleri, laboratuar tetkikleri, üreme sağlığı hizmetleri, acil müdahaleler, izlem ve taramalar, eğitim hizmetleri verilmektedir." dedi.

Dr. Hüseyin Rızaoğlu ise, "Bebeklik ve çocukluk döneminde ASM'lerimizde bebeklik ve çocukluk dönemi bağışıklaması, fenilketonüri, konjenital hipotiroidi, biotinidaz eksikliği gibi yenidoğan tarama testleri ve izlemleri, gelişimsel kalça displazisi taraması, yenidoğan, bebek ve erken çocuklukta görmenin değerlendirilmesi yenidoğan işitme taramaları çocuklarda arteriyel tansiyon ölçümü, obezite taraması, bilişsel gelişim, dil gelişimi, sosyal ve duygusal gelişim, kaba-motor ve ince-motor gelişimin ve yaygın gelişimsel bozuklukların taranması sağlam çocuk izlemleri gibi tarama ve izlemler yapılmaktadır." ifadesini kullandı.

Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından İbrahim Güney de, "Erişkinlik döneminde kadınlara yönelik 15-49 yaş arası kadın izlemi gebe izlemleri gebelerde bağışıklama hizmetleri gebelere yönelik profilaksiler anne sütü ve emzirme gibi konularda bilgilendirme, lohusa izlemleri gibi hizmetler sunulmaktadır." diye konuştu.

Dr. Tayfun Turan ise, "Asm'lerimizde ayrıca kardiyo vasküler olaylardan korunmada risk değerlendirmesi obezite taraması, arteriyel tansiyon ölçümü, kolorektal kanseri, meme kanseri ve serviks kanseri taraması çok yönlü geriatrik değerlendirme yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

dsc-0236.jpg

dsc-0237.jpg

dsc-0242.jpg

dsc-0249.jpg

dsc-0254.jpg

dsc-0257.jpg

dsc-0259.jpg

dsc-0262.jpg

Kaynak:Hilal ÖZCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler