Yol kapatan köylüler sorunlarını valiliğe taşıdı

Yol kapatan köylüler sorunlarını valiliğe taşıdı

Kars’ın Sarıkamış ilçesine bağlı Beşyol köyünde yaşanan su sorunu valiliğe taşındı.

Geçtiğimiz gün traktörler ile yolları kapatan Beşyol köylüleri sorunlarını Valiliğe taşıdı.

Kars Valisi Ziya Polat’ın il dışında olmasından dolayı kendisiyle görüşemeyen köylüler, Valilik makamı önünde basın açıklaması yaptı.

Köylerinde 650 nüfus ile birlikte 2 bin 200 hayvanın susuz kaldığını ileri süren Beşyol köyünün eski muhtarı Hasan Karadağ, “Köyümüzde 2200 hayvanımız susuzlukta kırılıyor. Hayvanlarımız ağızlarını açmış susuzluktan bağırıyor. Hayvanlarımız susuzluktan mahvoldu. Her yere yayın yaptık ama kimse bize ne selam verdi ne de derdimizi anladı. Kaymakamlığa ve valiliğe başvurduk. Bugün de Vali Bey'in yanına geldik. Kendisi burada yokmuş. Hâlbuki buradaymış. Bize yol vermediler. İl Başkanına da, milletvekilimize de gittik. 2 saat parti binasında tutturdu. Bize sahip olmadı. Susuzluktan bir sürü göçümüz oldu. 250 haneden 100 haneye düştük. Bizim kuyunlarımız da vardı hepsi kurudu. 3 tane çeşmemiz vardı. Kaymakam geldi baktı hepsi kurumuş. Yarın yine eylem yapacağız. Körpe çocuklarlarımız uyuz oldu. Kim bize sahip olacak?” dedi.

Köyde susuzluk sorunu yaşayan Nejat Yolcu, “Sayın Cumhurbaşkanımız bize el atsın. Bizler çok sahipsiziz. Burası sahipsiz memleket. Valiye geliyoruz cevap vermiyor. Kaymakama gidiyoruz cevap vermiyor. İlçe Başkanını cevap vermiyor. İl encümenleri cevap vermiyor. Hiçbirisi sahip bize sahip çıkmıyor. Cumhurbaşkanımız bize bir el atsın. Biz şimdi nereye gidelim?” şeklinde konuştu.

4caf02d3-0f9a-41b0-bef2-5d9c1bf8e5cc.jpg

9be327c3-2e2e-46bf-83f4-03f6665f7a29.jpg

d0e7d6d5-5c50-4c73-9cdb-afbe1a9f4b59.jpg

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler