Vali Polat'tan KKDGC'ye ziyaret

Vali Polat'tan KKDGC'ye ziyaret

Kars Valisi Ziya Polat, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC)'de bir araya geldi.

Vali Polat, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti (KKDGC) Başkanı Yargıç Harmankaya tarafından karşılandı. Polat, ziyarette basın mensupları ile istişarelerde bulundu.

KKDGC'yi 24 Temmuz Basın Bayramı vesilesiyle ziyaret eden Vali Polat, "Meşrutiyetin ilanı ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlandığı 24 Temmuz 1908 tarihini, ülkemizde ‘Basın Bayramı’ olarak kutlamaktayız. Basın kuruluşlarımız, haber alma ve haber yayma gibi görevlerinin yanında, toplumu aydınlatması ve yönlendirmesi bakımından önemli bir görev üstlenmiştir. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri esas alan, olayları olduğu gibi aktarabilmek için tarafsız bir anlayışla çalışan basın mensupları, üstlendikleri bu misyonla demokrasimizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Objektif, güçlü ve sorumluluk alan bir yerel basının da sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynayacağı açıktır. Bu anlayışa sahip çıkarak özveri içerisinde gayret gösteren yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı duyarlılıkla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum. Bu düşüncelerle; ilimizde yerel ve ulusal ölçekte faaliyet gösteren basın mensuplarımızın 24 Temmuz ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.

Başkan Harmankaya ise, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gerçekleşen ziyaretten dolayı Vali Polat'a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Polat tek tek gazetecilerin ve kentin sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler