"Türkiye’de Tarıma Dayalı Sanayi’de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi" faaliyetleri başladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından desteklenen Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Fırat Kalkınma Ajanslarının yararlanıcısı olduğu...
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından desteklenen Doğu Akdeniz, İpekyolu, Karacadağ ve Fırat Kalkınma Ajanslarının yararlanıcısı olduğu "Türkiye'de Tarıma Dayalı Sanayi'de Rekabet Gücünün Artırılması Projesi" faaliyetleri başladı.
Üç yıl sürecek olan teknik işbirliği kapsamındaki proje ile projeyi yürüten Nippon Koei firması teknik ekibi ve ajans uzmanlarının birlikte çalışarak TRB1 Bölgesi Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli için tarıma dayalı sanayi stratejik planının oluşturulması hedefleniyor.
Proje kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı konferans salonunda, Nippon Koei firması uzmanları ile proje başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.
Akabinde firma teknik ekibi ve ajans uzmanları ile Malatya ve Elazığ illerinde saha ziyaretleri yapıldı. Malatya Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren önde gelen tarım ve gıda firmaları ile Arapgir ilçesinde Millet Han ve Arapgir Belediyesi'nin Reyhan Kurutma ve Paketleme Tesisi ziyaret edildi.
Elazığ ilinde ise bir kuruyemiş firmasının üretim tesisleri, satış mağazası ile Ağın ilçesinde belediye ve Ağın Kadınları Tarımsal Üretim Kooperatifine ziyaretler gerçekleştirildi.
Saha ziyaretleri kapsamında teknik ekip, başta yöresel ürünler olmak üzere bölgede üretilen ürünler ve tarıma dayalı gıda ekosistemi hakkında bilgi edindi. Proje kapsamında ilerleyen süreçte benzer saha ziyaretlerine devam edilecek.
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Mehmet Şirin Budancamanak, Nippon Koei firması uzmanlarını Malatya ve Elazığ'da ağırladıklarını belirterek, "Ajans uzmanlarımız ile birlikte firma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Proje kapsamında tarıma dayalı sanayide faaliyet gösteren ve kurumsallaşma potansiyeli olan bazı KOBİ'lerin pilot olarak seçilerek markalaşma, ürün geliştirme ve satış-pazarlama ağının geliştirilmesi, ajans uzmanları ve seçilen KOBİ temsilcilerine eğitim verilmesi gibi faaliyetler gerçekleştirilecek. Projenin bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.