Tatil çocuklar için önemli bir fırsat

Tatil çocuklar için önemli bir fırsat

Uzmanlar tatil döneminde, çocukların hem eğlenip hem de öğrenmeye devam edebilecekleri aktiviteler planlamanın önemli olduğunu dile getirdiler.

Uzmanlar tatil döneminde, çocukların hem eğlenip hem de öğrenmeye devam edebilecekleri aktiviteler planlamanın önemli olduğunu dile getirdiler.

"Çocuklar kendilerini doğada tanır"

Çocuk Gelişimci Büşra Kızıl, çocukları eğlendirecek ve aynı zamanda becerilerinin gelişmesine katkıda bulunacak tatil aktivitelerinden bahsederken, "İster evde, ister seyahatte olsun, bu etkinlikler çocuklarınızın tatilini daha verimli ve keyifli hale getirecektir. Özellikle yaz tatillerinizi çocuklarla birlikte önceden planlayarak onları da sürece dahil etmenizi öneriyorum. Doğa gezileri, çocuklarınızı doğayı keşfetme ve çevre bilinci kazandırma fırsatı sunan harika bir etkinliktir. Ailece yapılan doğa gezileri, çocukların doğal dünyayı tanımalarına, sorumluluk sahibi olmalarına ve aile bağlarını güçlendirmelerine yardımcı olur. Ayrıca temiz hava hem size hem de çocuklarınızı iyi gelecektir. Geleneksel aile aktivitelerimizden olan piknik yapmak, doğada çocuklarınızla oyunlar oynamak, doğayı tanımak çocuklarımızın gelişimi ve mutlu hatıralar biriktirmesi açısından oldukça kıymetlidir. Sanat ile ilgili becerilerini geliştirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için çocuklarınızı sanat ve el işi atölyelerine götürün. Resim, heykel, seramik, origamı veya takı tasarımı gibi birçok farklı alanda düzenlenen bu atölyeler, çocuklarınıza yeni beceriler kazandırırken eğlenceli vakit geçirme fırsatı da sunar." dedi.

"Fiziksel ve zihinsel gelişim önemli"

Tatil döneminde çocukların enerjilerini spor aktiviteleri ve oyunlarla almasını sağlayarak fiziksel ve zihinsel sağlıklarını desteklenebileceğini anlatan Kızıl, "Futbol, basketbol, yüzme, bisiklete binme gibi dış mekan sporları ve satranç, oyun küpleri, bulmaca gibi zeka pekiştirici oyunlar, çocuklarınızın hem fiziksel hem de zihinsel becerilerinin ilerlemesine katkıda bulunur. Ayrıca, ekip halinde yapılan sporlar sayesinde sosyal becerileri ve takım çalışması ruhunu da geliştirebilirler. Çocuklarınızın tarih ve kültür bilincini geliştirmek için yerel müzeler, tarihi alanlar ve kültürel etkinliklere katılın. Bu tür geziler, çocukların tarih ve kültürle ilgili bilgilerini genişletirken, onlara yaşadıkları yerin önemini ve tarihi arka planını daha iyi anlama fırsatı sunar. Ayrıca, yerel halkın yaşamlarını, geleneklerini ve değerlerini tanımalarına yardımcı olarak empati ve hoşgörü becerilerini de pekiştirir." diye konuştu

"Sosyal sorumluluk projelerine dahil edin"

Tatil döneminin, çocukların yeni bir dil öğrenmeye başlaması veya mevcut dil becerilerini geliştirmesi için mükemmel bir zamanlama olduğunu hatırlatan Çocuk Gelişimci Büşra Kızıl, Erzurum İI Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Bülteni'nin Haziran sayısında yayınlanan yazısında şöyle devam etti, "Dil öğrenme uygulamaları, çevrimiçi dersler, dil değişim programları veya yabancı dil konuşan arkadaşlar edinerek, çocuklarınızın dil öğrenme sürecini eğlenceli ve etkili hale getirebilirsiniz. Çocuklarınızın sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek için gönüllü çakışmalara ve sosyal sorumluluk projelerine katılmasını destekleyin. Çevre temizliği, yaşlılarla zaman geçirme, hayvan barınaklarında çalışma gibi etkinlikler, çocukların topluma katkıda bulunma ve başkalarına yardım etme değerlerini öğrenmelerine yardımcı olur. Tatil dönemi, çocukların eğlence ve öğrenme ihtiyaçlarını karşılayacak çeşitli a aktivitelerle dolu bir zaman dilimi olmalıdır. Yukarıda sıralanan etkinlikler, çocuklarınızın tatil sürecinde becerilerini geliştirecek, yeni deneyimler yaşamalarına imkan tanıyacak ve aile bağlarını güçlendirecektir. Unutmayın, çocuklarınızla birlikte tatil döneminizi en iyi şekilde değerlendirmeniz, onların gelecekte başarılı, mutlu bireyler olmalarına aynı zamanda aile bağlarınızın gelişmesine ve güçlenmesine önemli katkılar sağlayacaktır."

Tatil çocuklar için önemli bir fırsat

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler