Taş’tan Doğu Kapı açıklaması!

Sol Parti Meclis Üyesi Alper Taş, bir dizi ziyaret ve incelemeler için geldiği Kars’ta Doğu Kapı’nın açılmasının bölgeye faydalarını anlattı.

Sol Parti Meclis Üyesi Alper Taş, partisinin düzenlediği istişare toplantıya katıldı. İl Başkanı Sayim Ataş’ın açılış konuşmasının ardından Taş, Kars’ta göçü durdurmak için Doğu Kapı sınır kapısının açılması gerektiğini söyledi.

Partililer ile bir araya gelen Taş, Kars ve Ermenistan arasında bulunan Doğu Kapı sınır kapısının açılması ve şehrin ekonomisinin canlanması gerektiğini dile getirerek, “Bugün burada Kars’ı masaya yatırdık. Kars’ın sorunlarını ele aldığımızı düşünüyoruz ve Kars’ta ne yapılabilir burada en önemli mesele göç meselesi ve bu göçü nasıl durdurabiliriz. İnsanların Kars’ta yaşayabileceği koşulları, sağlık koşulları, ekonomik koşulları sağlayabilmek için neler yapılabilir bunlar üzerinde istişarelerde bulunup sohbet ediyoruz ve bununla ilgili bir plan ve proje çıkartacağız. Bu plan ve proje doğrultusunda Sol Parti olarak önümüzde ki dönem Kars’ın sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına daha fazla müdahalede bulunan, Kars’ın sorunlarına yanıtlar bulan, çözümler bulan bir parti olma konusunda adımlar atacağız. Kars’ta en önemli meselemiz sınır kapısı meselemizdir. Burada barış istiyoruz, Kafkasya da barış olsun istiyoruz, Ermenistan Türkiye arasındaki meseleler aşılsın istiyoruz, Azeriler ile Ermeniler arasında barış olsun istiyoruz, ve artık bu sınır kapısı açılsın istiyoruz. Bu sınır kapısı Kars’ın ekonomik hayatını bütünüyle felce uğratmış vaziyette, sınır kapısının açılması Kafkasya ya dönük bir rahatlamayı yaratacaktır, ekonomik, kültürel ve sosyal manada büyük bir gelişmenin dinamiği olacaktır ve gelişmelerin önünü açacaktır. Artık ermeni yurttaş ve kardeşlerimiz ve Azeriler ile hep beraber korkusuz ve bir birimize güvenerek hem ekonomik hemde ticari ilişkilerimizi, hem kültürel alış-verişlerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Ve bu konuda barış içerisinde adımlar atılmasını istiyoruz çünkü Kars ekonomisinin düzelmesi için bu sınır kapısının açılmasıdır, bu sınır kapısının kapalı olması Kars’ın ekonomisine ve Kars’ın toplumsal yaşamına bir hayli zarar vermektedir ve göçün durdurulabilmesinin önemli yollarından biri de bu kapının açılmasıdır.”

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri