"Selim’de 104 yıl önce kahramanlık destanı yazıldı"

Selim Kaymakamı Mubin Demirkıran, Selim'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi de, günümüzden 104 yıl önce Selim’de yazılmıştır." dedi.

Selim Kaymakamı Mubin Demirkıran, Selim'in düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Demirkıran yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Aziz milletimiz, vatanını ve onurunu korumak için yedi düvele karşı yurdumuzun dört bir köşesinde mücadele ederek, dünya tarihinin en büyük mücadelesi olan Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmıştır. Tüm yurtta olduğu gibi, şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından birisi de, günümüzden 104 yıl önce Selim’de yazılmıştır.

Ülkesini sadece imanına ve vatanseverliğine güvenerek koruyan, kadın, erkek, genç, yaşlı demeden mevzilerde yüreğiyle çarpışan ve bu amaç uğruna kanlarını döken kahraman ecdadımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşayacaktır.

İşgallere karşı Anadolumuzun dört bir yanında verilen kurtuluş mücadelesinin, birçok cephede aziz milletimizin zaferiyle sonuçlanmış olmasının haklı gururunu yaşıyor, bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ilçemizin kurtuluş mücadelesinde büyük payı olan tüm Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyor, Selim’li hemşerilerimizin 30 Eylül Kurtuluş Günü’nü tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri