Sağlık Bakanlığı kadrolarına kalıcı olarak atanmak istiyorlar

Devran Çağlar’ın geçen yıl KPSS şartı aranmadan alınan aile sağlığı çalışanları ve mebdeki sözleşmeli öğretmenleri verilen kadroyu emsal göstermesi üzerine Bakan Memişoğlu “Sizin için elimden geleni yapacağım” dedi.


Çocuk gelişimi uzmanı Devran Çağlar, Kars Kafkas Üniversitesi Akademik Yılı açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Memişoğlu’na 5 farklı meslek gruplarından projeli alımları yapan uzmanların bu yıl projelerinin bitmesi sebebiyle kadroya alınmalarını talep etti.
Sağlık Bakanlığı proje yönetimi ve destek biriminin Dünya Bankası finansörlüğünde sağlık sisteminin güçlendirilmesi ve desteklenmesi projesi kapsamında 2019 yılı Mart ayı itibarıyla sağlıklı hayat merkezlerinde Dünya Bankası danışmanı olarak 5 ayrı meslek grubunda toplam 150 uzman görev yapmakta.
Bu uzman grupları çocuk gelişimi uzmanı, diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve sosyal çalışmacı.
Bu uzmanlar lisans ve lisansüstü eğitimi olan en az 2 yıl mesleki deneyime sahip ve alınan eğitimler puanlanarak tüm başvurular arasından mesleki yetkinlik ve mülakat ile özel olarak seçilmiş danışmanlardır.
31 Aralık 2024 itibarıyla bu projedeki görevlerinin tamamlanacağı ve sözleşme yenilenmeyeceği bildirildi.
Bu danışmanların çoğu görev yapmakta oldukları sağlık hayat merkezlerinin, kendi alanlarındaki ilk uzmanları olup 5 yılı aşkın süredir halka hizmet vermekteler.
Bu merkezlerdeki işin aksamaması açısından sağlık bakanlığı kadrolarına kalıcı olarak atanmaları talebinde bulunan Çocuk gelişimi uzmanı Devran Çağlar, Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan destek istedi.
Bakan Memişoğlu da kadroya almayı istediklerini fakat bunun bir mevzuatı, bir yönetmeliği olduğunu söyledi.
Devran Çağlar’ın geçen yıl KPSS şartı aranmadan alınan aile sağlığı çalışanları ve mebdeki sözleşmeli öğretmenleri verilen kadroyu emsal göstermesi üzerine Bakan Memişoğlu “Sizin için elimden geleni yapacağım” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri