Milletvekili Çalkın: "İki yıldır bekleyen okulun sözleşmesi imzalandı"

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Kars'ta iki yıldır ihalesi yapılamayan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ikmal yapım sözleşmesinin bugün imzalandığını duyurdu.

Milletvekili Çalkın, projenin tamamlanması için 81 milyon liralık bir sözleşme bedelinin belirlendiğini ve okulun tüm yapım masraflarının Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından karşılanacağını açıkladı.

Milletvekili Çalkın, yaptığı açıklamada, "Bu projenin hayata geçirilmesinde 65. Hükümet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan’a, önceki dönem Kars Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, TOBB yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yapılacak okulun Gazi Kars’ımızda nice sanatkarın, meslek erbabının yetişmesine katkı sağlamasını diliyorum. Kars’ımız için hayırlı, uğurlu olsun," dedi.

Çalkın, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Kars için büyük bir kazanım olacağını vurgulayarak, okulun tamamlanması ile birlikte, mesleki ve teknik eğitim alanında önemli bir adım atılacağını ve Kars'ta birçok yetenekli öğrencinin yetişmesine olanak sağlanacağını belirtti.

Proje kapsamında, modern eğitim tesislerinin yanı sıra, mesleki ve teknik eğitimin gerektirdiği atölyeler ve laboratuvarlar da inşa edilecek. Bu sayede, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirebileceği, tam donanımlı bir eğitim ortamı sağlanacak.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Kars'taki gençlerin mesleki eğitim alarak iş hayatına daha donanımlı bir şekilde atılmalarına büyük katkı sağlaması bekleniliyor. Proje, aynı zamanda Kars'ın eğitim alanında gelişmesine ve ekonomik kalkınmasına da önemli bir katkı sunacak.

Sözleşmenin imzalanması ile birlikte, okulun yapım çalışmalarının kısa süre içinde başlayacağı ve en kısa sürede tamamlanarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması hedefleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kars Haberleri