Kars'ta kiralar tavan yaptı! Öğrencinin başı kiralarla dertte!

Kiralık ev fiyatlarının kent merkezindeki 5 bin lira ila 15 bin lira arasında değiştiği Kars'ta, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun ev bulmakta zorlanıyor.

2024-2025 eğitim-öğretim yılında üniversite sınavlarının açıklanmasıyla birlikte başka şehirlerden Kars'a binlerce öğrenci gelmeye başladı. Ev aramaya çıkan öğrenci ve veliler ise kira fiyatları karşısında zor durumda kalıyor. Türkiye'de son iki yılda kiraların hızla yükselmesi, özellikle zam sınırlamasının sona erdiği yaz aylarında talebin yüksek olmasıyla birleşince, öğrenciler için barınma maliyetleri daha da yükseliyor.

Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 15 bin liraya ulaştığı kentte, elektronik ticaret platformlarındaki ilanlarda 1+1 65 metrekare konutlar, 'Öğrenciye uygun' başlığıyla 15 bin liraya kadar kiralanıyor.

Kafkas Üniversitesi'nde öğrenim gören 21 bin öğrenciden 6 bin 661'i Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşti. 8 bin 172 kontenjanı bulunan yurtlarda halen 1511 boş yatak bulunuyor. Bazı öğrenciler ise özel yurt ve apartta konaklamayı tercih ediyor.

Üniversite yakınındaki mahallelerde kiralık ev fiyatının pahalılığı nedeniyle öğrenciler bütçelerine uygun ev bulmakta zorluk çekiyor. Elektronik ticaret platformlarında, üniversite yakınındaki merkez Şehitler, Yenişehir, Kağızman Şahindere ile Sarıkamış Tepe mahallelerindeki kiralık ev fiyatlarının 15 bin liraya kadar yükseldiği ilanlar yer aldı. Üniversite çevresindeki mahallelerde, 'Öğrenciye uygun', 'Üniversiteye yürüme mesafesinde', 'Güvenli, temiz', 'Eşyalı ev' gibi konu başlıklarıyla paylaşılan ilanlarda konutlar kiralanmaya başlandı. Ev arkadaşı arayan öğrenci sayısının arttığı ilanlarda, kira masrafını azaltmak isteyen öğrencilerin konakladığı konuttaki 1 odayı 7 bin 500 liraya kiraladığı görüldü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri