Kars’ta kar esareti: Hayat durma noktasına geldi

Kars’ta gün boyu aralıksız devam eden kar yağışı kentte hayatı durdurdu. Çok sayıda TIR yolda, kaldı, kazalar meydana geldi ve elektrik direği devrildi. Ekipler ağır tonajlı araçların çevre illere gitmesine izin vermiyor.

Kader YURDAGÜL

TIR İLE TİCARİ TAKSİ ÇARPIŞTI: 3 YARALI, 1 ÖLÜ

Kars'ta sabah başlayan kar yağışı ve tipi, buzlanmaya dönüşünce sürücüler zor anlar yaşadı. Kars – Kağızman kara yolunun 45'nci kilometresinde bulunan 2 bin 200 metre rakımlı Paslı geçidinde Veysel Taş yönetimindeki 25 ABG 902 plakalı TIR ile Mehmet Salman yönetimindeki 76 T 0032 plakalı ticari taksi çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye 112 acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Trafiğin tek şeride düşürüldüğü bölgede yaralanan taksi sürücüsü ile takside bulunan Medet Kızılay, Mecit Kızılay ve Makude Kızılay ambulansla Kağızman Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Medet Kızılay(58) kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kızılay’ın cenazesi otopsi için morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

DEVRİLEN ELEKTRİK DİREĞİ İÇİN 3 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Etkili olan tipi ve şiddetli rüzgar nedeniyle Kars’ın Digor ilçesine bağlı Alem köyü yakınlarında elektrik direği devrildi. İhbar üzerine bölgeye giden ARAS EDAŞ ekipleri karla kaplı yolda araçla gidemeyince 3 kilometre yürüdü. Bölgede yaya olarak gelen ekipler elektrik direğini yaklaşık 1 saat sonra tamir etti. Sarıkamış ilçesine bağlı Karaurgan grup köylerindeki arıza için giden ARAS EDAŞ ekipleri de yol kaldı. İhbar üzerine Sarıkamış İlçe Özel İdare ekipleri kepçe ile yardıma giderek ARAS EDAŞ ekipleri mahsur kaldıkları yerden kurtardı.

YETKİLİLERDEN KIŞ LASTİĞİ VE ZİNCİR UYARISI

Karla kaplı yollarda ilerlemekte güçlük çeken sürücülerin yardımına Karayolları 18'inci Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare ekipleri yetişiyor. Yetkililer, rüzgarın etkisini arttırdığı Kars-Iğdır ve Kars-Ardahan kara yolunda denetimlerini arttırarak kış lastiksiz ve zincirsiz ağır tonajlı araçların gitmesine izin vermiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri