Kars’ta Halitpaşa Mahallesi sakinleri doğal gazı bekliyor

Kars Halitpaşa Mahalle Muhtarı Fermani Bay mahallesinin birçok bölgesinde doğal gaz bulunmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Kış mevsiminin çetin geçtiği kentlerin başında gelen Kars’ta kent merkezi tam anlamıyla doğal gazı kullanamıyor. 2008 yılında doğal gaz ile tanışan kentte aradan geçen 26 yıl boyunca halen bazı mahalleler bu hizmetten faydalanamıyor.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getiren Halitpaşa Mahalle Muhtarı Fermani Bay yaptığı açıklamada, “2007 yılında dönemin Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu kentte devrim niteliğinde olan doğal gaz çalışmasını başlattı ve 1 yıl içerisinde doğal gazı Karslılarla buluşturdu. Aradan geçen 26 yıl boyunca geçmiş tüm Belediye Başkanlarına sorunlarımızı iletmemize rağmen halen çok sayıda cadde ve sokağımızda doğal gaz yok. Mahalle sakinlerimiz kömür veya tezek ile çetin geçen kış aylarını atlatmaya çalışıyor ve bu durum hem kentin hava kalitesini olumsuz etkiliyor hem de maddi anlamda zora düşüyor.” dedi.

Yetkililere seslenen Muhtar Bay, ivedilikle mahallesinde doğal gaz olmayan cadde ve sokaklarda altyapı çalışmalarının başlatılmasını talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri