Kars’ta Eski Tip Sürücü Belgeleri İçin Son Çağrı

31 Aralık 2024 tarihinden itibaren eski sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve bu duruma uymayan sürücüler için idari para cezası uygulanacak.

Kars İl Nüfus Müdürlüğü, sürücü belgesini henüz yenilemeyen vatandaşlara önemli bir hatırlatmada bulundu. Eski tip sürücü belgelerinin geçerlilik tarihi bu yılın Aralık ayında sona erecek. 31 Aralık 2024 tarihinden itibaren eski sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve bu duruma uymayan sürücüler için idari para cezası uygulanacak.

Sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşların, işlemlerini zamanında gerçekleştirmeleri büyük önem taşıyor. Kars İl Nüfus Müdürlüğü, sürücü belgelerini yenilemek isteyenler için çeşitli kolaylıklar sunuyor. Randevu almak isteyen vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Alo 199 Çağrı Merkezi hattını arayarak ya da web portalı üzerinden randevu alarak işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Yenileme işlemleri için gerekli belgelerle birlikte Kars İl Nüfus Müdürlüğü’ne başvuran vatandaşlar, hızlı ve sorunsuz bir şekilde işlemlerini tamamlayabilecek. Bu fırsatı kaçırmamak ve olası cezai işlemlerden kaçınmak için tüm sürücülerin acil olarak gerekli adımları atmaları tavsiye ediliyor. Unutmayın, sürücü belgenizi yenilemek sadece yasal bir zorunluluk değil, aynı zamanda trafikte güvenliğinizi artırmanın da önemli bir parçasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri