Kars’ta Canlı Hayvan Pazarında arefe yoğunluğu yaşanıyor

Kars’ta Canlı Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'na bir gün kala yoğunluk başladı.

Arefe gününde kurbanlıklarını almak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren pazara akın ederken, besiciler ise kurulan pazarlarda yıl boyunca besledikleri kurbanlıkları satıp emeklerinin karşılığını almaya çalışıyor.

Kurban Bayramı arefesinde Vali Hüseyin Atak Bulvarı'ndaki Kars Hayvan Pazarı'nda ve Yeni Mahallede kurulan Hayvan Pazarı’nda yoğunluk yaşanıyor. Kurbanlık alımını son güne bırakan bazı vatandaşlar pazara akın etti. Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını araçlarla getiren besiciler, özenle yetiştirdikleri kurbanlıklarını satmak için alıcılarla sıkı pazarlıklara giriyor.

BESİCİLER KAMPANYA BAŞLATTI

Kurbanlıklarını satmak isteyen bazı besiciler "Kurbanlık alana tavuk hediye" kampanyası yaparken, nakliyeciler de çeşitli indirimler uyguladı. Arefe gününde pazara gelen vatandaşlar kurbanlıklarını aldı, bazıları kurbanlıklarını evlerine el arabası, at arabası ve otomobillerinin bagajında götürdü.

SATICI DERTLİ

Pazarda hayvan yoğunluğunun çok olduğunu ancak alışverişin olmadığını ifade eden besiciler, “Bugün arefe günü ama halen satışlar düşük. Eğer hayvanlarımızı satamazsak bayramın birinci ve ikinci gününe kadar bekleyeceğiz. 100 koyun getirdim 30 tanesini maliyetine zor sattım, olmazsa yükleyip geri gideceğiz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri