Kars’ta akıl ve zeka oyunları sınıfı açıldı

Kars'ın Digor ilçesine bağlı Türkmeşen Köyü İlk ve Ortaokulu'nda yapılan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Kars Valiliğinin eğitimdeki vizyon projesi olan KAFKAS Projesi kapsamında oluşturulan Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı'nın açılışı, Vali Ziya Polat, protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Vali Polat, "Sevdamız eğitim diyoruz, tabi bu demek zorundayız ama böyle hayırsever hemşehrimizi görünce çok daha mutlu oluyoruz. Biliyorsunuz 1 yıldır KAFKAS projesini uyguluyoruz. Akıl Zeka Oyunları da KAFKAS projesinin alt projelerinden. Bugün 16'ncı sınıfımızı açıyoruz. Bu 1 yıl içerisinde açıldı. İnşallah önümüzdeki 2 ay içerisinde her ilçemizde kesinlikle bir tane Akıl Zeka Oyunları sınıfımız olacak. Buradaki 150'ye yakın öğretmenimiz Akıl Zeka Oyunları Federasyonu belgeli kursunu aldı. Geçtiğimiz yıl biliyorsunuz Akıl Zeka Oyunları Kars Turnuvasını yapmıştık. Kars tarihinde ilk defa geçen sene gerçekleştirdik. Kars olarak eğitimde istediğimiz noktaya gelmek için hep beraber çalışacağız. Sadece kamu kurum ve kuruluşlar neredeyse STK'larımız, hayırseverlerimiz, muhtarlarımız topyekün seferberlik yapmamız lazım. KAFKASS projesi bunun için geçerli, akıl zeka oyunları da bu çocuklarımızın bu maratonda dinlenmelerini sağlayan en önemli sınıflardan birisidir. İnşallah sınav yolundaki çocuklarımıza bu yolla destek oluruz." dedi.

Açılış sonrası sınıf hakkında da yetkililerden brifing alan Vali Polat, öğrencilerle bir araya gelerek derslere eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri