Kars'ta Ahilik Haftası kutlamaları başladı

Kars'ta Ahilik Haftası kutlamaları Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen programa; Kars Ticaret İl Müdürü Bilal Taş, Kars Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Murat Bakırhan, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Zülküf Kop, daire amirleri ve oda başkanları katıldı.

Bakırhan ve Kop tarafından Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından buradaki program sonra erdi.

Törenin ardından açıklama yapan Bakırhan, "Ahilik, Türk kültürünün derin köklerine uzanan ve toplumumuz için büyük bir öneme sahip olan bir sistemdir. Ahilik, geçmişten günümüze kadar esnaf ve zanaatkarlar arasında dayanışma, dürüstlük, adalet, ahlak ve çalışkanlık gibi değerleri özendiren bir geleneği temsil eder. Bu özel teşkilat, Türk kültürünün ahlaki ve mesleki değerlerini koruma görevini üstlenir. Ahilik haftası, Ahilik kültürünü ve değerlerini tanıtmak amacıyla her yıl Eylül ayının 3. Pazartesi günü başlayan bir kutlama etkinliğidir. Ahilik, 13. yüzyılda Anadolu'da ortaya çıkan ve esnaf ve zanaatkârların mesleki ve ahlaki eğitimini sağlayan bir mesleki teşkilattır. Ahilik, Anadolu'nun sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamış ve Türk kültürünün önemli bir parçası olmuştur." dedi.

Kars'ta Ahilik Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri