Kars'ta 3'ü kadın 8 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Aralarında kadınların da bulunduğu 8 düzensiz göçmen, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sınır dışı edilmek üzere Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Kars Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzensiz göçle mücadele kapsamında çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, ülkeye yasa dışı yollarla giriş yapan düzensiz göçmenler yakalanarak sınır dışı ediliyor.

Kent genelinde göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçmenlere yönelik yapılan çalışmalar sonucunda;
Göçmen Kaçakçılığı suçundan K.H.K. (38) gözaltına alındı. Vize ihlali yaptığı tespit edilen 1 Türkmenistan uyruklu, 1 Kırgızistan uyruklu, 1 Özbekistan uyruklu 3 kadın ve üzerinde herhangi kimlik ve belge bulunmayan ülkeye illegal yollar ile girdiği tespit edilen Afganistan uyruklu 5 erkek olmak üzere toplam 8 yabancı uyruklu yakalandı. Şahısların emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Erzurum Geri Gönderme Merkezine götürüldü.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göç ile mücadelesinin etkin bir şekilde artarak devam edeceği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri