Moda tasarımcısı Ulusoy, çalışmasını şu sözlerle açıkladı:
“Bereketi sembolleyen özelliği kadının doğurganlığını ve doğa gibi her mevsime, döneme uygun yapısını anlatmaktaydı. Üreme yetisiyle bereketi beraberinde getiren 'Kybele', benim için bir tutkuya dönüştü. Yunan mitolojisinde önemli yer arz eden Demeter'le de karşılaştım ancak 'Kybele', beni büyüledi. Anadolu’nun bakir topraklarının bereketli yapısı kadına has bir özellik olan doğurganlıkla ilişkilendirilmişti. Dolayısıyla bu durumu somutlaştırmak, Kybele’den etkilendiğim duyguları tasarım haline getirmek için çalışmalarıma başladım. Heykel üzerindeki toprak figürünü ve çıkıntıları kumaş olarak doğal bitkiden elde edilen jut kumaşını tercih ettim zira doğayı simgeleyen bu tasarımı ancak doğa kadar doğal bir ürün ile ele almak gerekir diye düşündüm. Ve el dikişi ile heykel üzerindeki toprak çıkıntıları dikerek tasarımı şekillendirdim.Bazı hatları daha net kılmak için tasarımın etek kısmında dikiş makinasının zik zak dikiş özelliğini kullanarak ürüne sabitledim. Yeşil yapraklı sarmaşık sutaşı süsünü kullanarak süsleme tekniği uyguladım. Doğal bir bitki olan saman bitkisinden tasarıma saçak yaptım. Güneşten nasibini alarak sararmış başak demetini aksesuar olarak kullanıp taç ve broş tasarladım.
bakır tabaka üzerine denizin dalgalarının kendi koynundan taşıdığı doğal renkte taşlarla kaplumbağa broşunu tasarıma kombinledim.
Bel kısmına uyum sağlaması için jut ipinden makrome tekniği düğümünü kullanarak modern tarzda ağa benzer korse ördüm.
son aksesuarın hasırdan yapılmış sepeti çanta olacak şekilde ürüne uyarlayarak tasarımıma son dokunuşları tamamladım."
Karslı tasarımcı 'tanrıça Kybele'den ilham aldı
Karslı Moda tasarımcısı Pervin Ulusoy, Anadolu kökenli bir ana 'tanrıça' olarak bilinen hatta tanrıların anası olarak da adlandırılan 'Kybele'den ilham alarak bitkilerden elde edilen jut kumaşı ile bir tasarım ortaya çıkardı.