Kars'ın Atık Suları Arıtılacak

Kanalizasyon sularının Kars Çayı'na akması engellenecek ve 475 bin 780 dekar sulama alanına sahip Kars Barajı rezervuarında temiz su depolanması sağlanacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, Bölge Müdür Yardımcısı Tekin Kabul, Sulama Şube Müdürü Arif Yanık ve ilgili teknik heyet, “Kars Atıksu Toplama ve Arıtma Tesisleri İkmali” projesi kapsamında inşaat alanında teknik incelemelerde bulundu.

Proje ile Kars ilinin evsel atık suları, belediye kanalizasyon hattının son noktalarından 17.500 metre uzunluğundaki kollektör hatları aracılığıyla ileri düzey biyolojik arıtma tesisine iletilecek. Yapılacak tesiste arıtılan evsel kaynaklı kirlilik, yönetmeliklere uygun olarak Kars Çayı'na deşarj edilecek.

Bu proje sayesinde kanalizasyon sularının Kars Çayı'na akması engellenecek ve 475.780 dekar sulama alanına sahip Kars Barajı rezervuarında temiz su depolanması sağlanacak. Bu durum hem çevre koruması hem de su kaynaklarının sürdürülebilir kullanımı açısından büyük önem taşıyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla, Kars'ın atık su yönetimi konusunda önemli bir adım atılmış olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri