Kars protokolü bayramlaştı

Kars’ta Kurban Bayramı dolayısıyla protokol bayramlaşması gerçekleştirildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla Kars il protokolü, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar ile bayramlaşma programı Valilik Makamında gerçekleşti.

Bayramlaşma programında Vali Ziya Polat, AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez, Kars Belediye Başkanı Ötüken Senger, davetlilerle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Senger, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Filistin’de yaşanan zulüm nedeniyle bayramı buruk kutladıklarını söyleyen Milletvekili Çalkın ise, “Rabbimize, bizleri bir Kurban Bayramına daha sağlıkla, huzurla ve afiyetle ulaştırdığı için sonsuz hamd ediyorum. Milli ve manevi duyguların iç içe yaşandığı bayramlarımız; dostluğu, kardeşliği, yardımlaşmayı, paylaşmayı pekiştiren, yaşlı, akraba, dost ve hasta ziyaretlerinin sıklıkla yaşandığı, geçmiş ile geleceğimizin arasında sağlam köprülerin oluşturulduğu ender yaşanan manevi atmosferlerimizdendir. Kurban Bayramı, özellikle kurban ibadetiyle paylaşma ve dayanışmanın adeta zirveye çıktığı bereketli bir zamandır. Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde cumhuriyetimizin Yeni Yüzyılı’nı, her açıdan yeni bir dönemin, yepyeni bir şahlanışın, yeni bir toplumsal mutabakatın miladı haline dönüştürmektir. Bu düşüncelerle, Aziz Milletimizin, İslam Alemi’nin ve hemşehrilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sevgi ve kardeşlik duygularının coşkuya dönüştüğü, mutlulukla birleştiği bu mübarek günlerin ülkemize, İslam Alemi’ne ve tüm insanlığa barış, huzur, sağlık, esenlik getirmesini diliyorum.” dedi.

Bayramların en önemli özelliklerinin bayram yapamayanların yanında olmak olduğunu kaydeden Vali Polat ise, “Paylaşma, dayanışma, barış, kardeşlik ve birlik-beraberlik gibi faziletli duyguları en yoğun şekilde yaşadığımız, Yüce Rabbimize; Hz. İbrahim’in itaatini ve Hz. İsmail’in teslimiyetini simgeleyen ve bizlere öğreten bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmekteyiz. Milli ve manevi duyguların iç içe yaşandığı bayramlarımız, kırgınlıkların ve dargınlıkların unutulduğu, karşılıklı sevgi ve saygının pekiştiği, hoşgörünün egemen olduğu, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği, insanları manevi bakımdan en üst seviyelere çıkaran özel günlerdir. Bayramlarımızın en önemli özelliklerinden biri de çeşitli vesilelerle bayram yapamayanların derdine, kederine, acısına ortak olmanın yanında yaşanan sevinci en geniş anlamda paylaşabilmektir. Kurban, Yüce Rabbimizin bizlere vermiş olduğu nimetlere şükrün, paylaşmanın, yardımlaşmanın, cömertliğin ifadesidir. Bu manada; tüm vatandaşlarımızın mübarek Kurban Bayramı'nı anlamına ve amacına uygun olarak kutlamasını, çevremizde bulunan yoksul, kimsesiz ve yetimlere daha özenle kucak açılmasını, sevinç, keder ve sıkıntılarının paylaşılmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere Aziz Milletimizin, Şehit ailelerimizin, Gazilerimizin, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Her günümüzün bayramlar gibi olması dileğiyle, bu kutlu bayramın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ederim. Bayramımız mübarek olsun.” diye konuştu.

Valilik Makamında gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından protokol üyeleri, Kars Şehitliği, itfaiye ve temizlik müdürlüğü, şehit aileleri, Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Harakani Devlet Hastanesi, Huzurevi, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Engelsiz Yaşam Merkezi, Jandarma ve Emniyet kontrol noktaları ziyaret edilerek bayramlaşma ziyaretlerinde bulundular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri