Kağızman'ın kurtuluşunun 104. yılı törenle kutlandı

Kağızman'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kurtuluş Töreni Kağızman İstiklal Alanında Atatürk Heykeli önüne çelenklerin konulması ardında şehitlik ziyaretiyle başladı. Törene Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, Garnizon Komutanı Binbaşı Engin Demirhan, Belediye Başkanı vekili Ahmet Yıldız, Emniyet Müdür Yardımcısı Komiser Ahmet Ergin, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, daire amirleri, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Düzenlenen törende günün anlam ve önemine değinen Kağızman 1 Ekim sosyal Bilgiler öğretmeni Uğur Önder Çapur, “Kağızman ilçemizin 104cü Kurtuluş yıldönümünü kutlamanın heyecanı içindeyiz. Bu mutlu günü bize yaşatmak için mücadele eden ve bu mücadelede hayatlarını verenlere saygılar sunuyor ve rahmetle anıyorum. 1918 Aralık ayında Kars’ta yapılan ilk vilayet toplantısında İslam Şurası’na Milli Şura adı verildi. Bu şuranın üyeliğine getirilen Kağızmanlı Ali Rıza Ataman ve Abli Yusuf Bey Kağızman’da milis güçleri oluşturdu. Kazım Karabekir emrindeki kolordu harekete geçince bunu duyan milis kuvvetleri de çatışmalara dahil olup Kağızman’ın kurtuluşuna katkı sağlamışlardır. 1 Ekim 1920’de Kağızman düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu mücadelede hayatlarını kaybedenleri rahmetle anıyorum” şeklinde konuştu.

Kağızman Halime Arslan Yıldız ilkokulu folklor ekibinin gösterisi, öğrencilerden şiirler, Uygar Önalan tarafından kahramanlık türküleri söylendi. Ardından Erzurum Büyükşehir Belediye Mehteran takımının gösterisinin ardından program sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri