Gürültü kirliliğine karşı profesyonel ses yalıtımı çözümleri

Çağımızın en önemli problemlerinden biri haline gelen gürültü kirliliği, yaşam kalitemiz ve iş verimliliğimizin yanı sıra sağlığımızı da olumsuz etkiliyor.

Gürültü kirliliği; konutlarda, iş yerlerinde, kamu hizmet binalarında ve üretim tesislerinde yaşam kalitesini ve iş verimliliğini olumsuz etkileyen en önemli sorunların başında geliyor. Bunların da ötesinde, işitme bozukluğu, kardiyovasküler rahatsızlıklar, uyku sorunları, diyabet, nörolojik sorunlar ve reprodüksiyon sorunları gibi birçok sağlık problemine yol açıyor. Türkiye’nin ilk yalıtım markası İzocam, çağımızın en önemli problemlerinden biri haline gelen ve her geçen gün daha da fazla maruz kaldığımız gürültü kirliliğinin olumsuz etkilerinden korunabilmemiz için tüm yaşam alanlarına uygulanabilen profesyonel ses yalıtımı çözümlerini öneriyor.

Avrupa Çevre Ajansı’nın (AÇA) yayınladığı ‘Noise in Europe – 2020’ (Avrupa'da Gürültü – 2020) raporuna göre, her beş Avrupalıdan en az biri halen sağlık için zararlı olduğu düşünülen gürültü seviyelerine maruz kalıyor. Rapora göre, gürültü kirliliğinin ana nedenini karayolu trafiği oluştururken, tahmini 113 milyon kişi gündüz, akşam ve gece oluşan en az 55 desibel değerinde trafik gürültüsünden uzun vadeli olarak etkileniyor. Gürültü kirliliğinin diğer önemli kaynakları ise demiryolu, hava taşıtları ve endüstri olarak sıralanıyor. 22 milyon kişi yüksek seviyede demiryolu gürültüsüne, 4 milyon kişi yüksek seviyede hava taşıtı gürültüsüne ve yaklaşık 1 milyon kişi de yüksek seviyede endüstriyel gürültüye maruz kalıyor. Önümüzdeki yıllarda bu sayının giderek artması bekleniyor. Aynı rapora göre, çevresel gürültünün yılda 48.000 yeni iskemik kalp hastalığı vakasına ve 12.000 erken ölüme katkıda bulunduğu tahmin edilirken, 22 milyon kişinin bu durumdan kronik olarak büyük ölçüde rahatsız olduğu ve 6,5 milyon kişinin de önemli ölçüde kronik uyku bozukluğu yaşadığı kaydediliyor. İş ve yaşam alanlarımızı, dünya genelinde bir halk sağlığı sorunu olarak kabul gören gürültü kirliliğinden korumanın yolu ise doğru yapılmış ses yalıtımı uygulamalarından geçiyor.

Ses yalıtımında profesyonel İzocam çözümleri!

Sağlıklı yalıtım çözümleriyle 59 yıldır sektöre liderlik eden İzocam, her türlü binaya kolay ve hızlı bir şekilde uygulanan profesyonel yalıtım ürünleri ile ısı, su ve yangın yalıtımının yanı sıra ses yalıtımı alanında da sektörde fark yaratan çözümler sunuyor. İzocam Optima Smart, İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası, İzocam Taşyünü Ara Bölme Levhası, İzocam Kalibel ve İzocam Manto Taşyünü, firmanın çağımızın sorunu haline gelen gürültü kirliğine karşı geliştirdiği profesyonel ses yalıtımı çözümleri arasında yer alıyor.

“Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri 2024” kapsamında “Yılın Ses Yalıtımı Ürünü” ödülünü alan yeni nesil akıllı yalıtım çözümü İzocam Optima Smart, bina duvarlarında kesintisiz yalıtım imkanı sağlıyor. Üstün ısı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği özelliği ile öne çıkan İzocam Optima Smart, kolay uygulama özelliğiyle de usta dostu bir yalıtım malzemesi olarak tanımlanıyor. Binalarda hafif ara bölme duvar sistemleri, dış duvarların içten yalıtımı, ara bölme ve komşu duvarlar, merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda kullanılmak üzere geliştirilen İzocam Optima Smart, doğal içeriği ile EUCEB belgesine sahip İzocam mineral yün kullanılarak üretilerek tüketicilerin sağlığını da koruma altına alıyor. Aynı zamanda nakliye kolaylığı, depolama alanından tasarruf, esnek boyut, hafiflik, kolay kesim, zamandan tasarruf, rahat taşıma özellikleriyle de dikkat çeken bu ürün, rulo şeklinde paketlenerek tüketicilere sunulurken, rijitliği ile kendini taşıyabiliyor ve açıldığında levha formunu alıyor. Kullanım yerine göre farklı profil arası genişlik ihtiyacı gözetilerek, 3 farklı ebatta tasarlanan İzocam Optima Smart, istenilen boyda kesilerek kullanılabiliyor. Dış duvarların iç kısmında ve ara bölmelerde U ve C profilleri, bağlantı elemanları ve aksesuarlarla birlikte kolaylıkla uygulanan İzocam Optima Smart konvansiyonel sistemlere göre zamandan ve işçilikten de tasarruf sağlıyor.

Usta dostu İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası, yüksek ısı yalıtımı özelliği, üstün ses yalıtımı gücü ve yangın güvenliğine olan katkısı ile “A” sınıfı yalıtım imkânı sağlıyor. Ses yalıtımı performansıyla dikkat çeken bu ürün, Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik’e göre profesyonel bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Mayıs 2017’de yayımlanan "Binaların Gürültüye Karşı Korunması Hakkında Yönetmelik" esaslarına göre yeni yapılan binalarda ses yalıtımı zorunlu hale getirildi. Yönetmelik farklı işlevlere sahip binalarda duvar performansı bina hassasiyetleri doğrultusunda A’dan F’ye sınıflandırıyor. Bu kapsamda değerlendirilen İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası ile yüksek performanslı ses yalıtımı elde edilebiliyor. İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası esnekliği ve yumuşaklığı sayesinde hızla uygulanabiliyor ve zamandan tasarruf sağlıyor. Ürün, sahip olduğu doğal içeriği, toz yapmayan yapısı ve kolay kesimi sayesinde, uygulayıcıya rahat ve sağlıklı bir çalışma ortamı sunuyor. Hafifliği sayesinde kolay taşınabilen, nakliye ve depolama avantajı ile öne çıkan İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası, herhangi bir ilave malzeme gerektirmeden, yapılan uygulamalara hız ve kalite kazandırıyor. Sektörün ve kullanıcıların beklentilerine en iyi şekilde yanıt verebilecek ölçüde geliştirilen İzocam Mineral Yün Ara Bölme Levhası, CE ve EUCEB belgelerine de sahip olarak kalitesini uluslararası alanda kanıtlıyor.

İzocam Taşyünü Ara Bölme Levhası, hafif ara bölme duvarlarda, dış duvarların içten yalıtım uygulamalarında, merdiven ve asansör boşluklarında, komşu duvarlarda ısı ve ses yalıtımı amacıyla kullanılıyor. Yüksek ısı ve ses yalıtımı özelliğinin yanı sıra yangın güvenliği, farklı ebatlarda üretimi ile öne çıkan İzocam Taşyünü Ara Bölme Levhası, uygulama yerine bağlı olarak profiller arasına taşyünü levhalar yerleştirildikten sonra iç mekana bakan yüzüne ya da her iki tarafa profiller vasıtasıyla alçı plakalar tespit edilerek uygulanıyor. Özellikle ses yalıtımı amacıyla yapılan yalıtımlarda ise taşıyıcı konstrüksiyonun duvar, döşeme ve tavan ile temas ettiği tüm yüzeylerde kauçuk (izocamtape) bantların kullanılması ile ses köprülerinin önlenmesi mümkün oluyor.

İzocam’ın, camyünü ile alçı levhayı bir arada sunduğu profesyonel ısı ve ses yalıtımı çözümü olan İzocam Kalibel, hem kolay uygulanması hem de ses yalıtım özelliği sayesinde yeni inşa edilmiş veya kullanımda olan her türlü konut ve binalarda etkili bir ses yalıtımı imkanı sağlıyor. Kolay ve hızlı uygulama avantajı sayesinde hastane, okul ve konut gibi yapılar başta olmak üzere tüm binalarda tercih edilen İzocam Kalibel, dış duvarların iç yüzeylerinde, iç bölme ve komşu duvarlarda, merdiven ve asansör boşluklarına bitişik duvarlarda, ahşap karkas yapıların içten giydirilmesinde ses ve ısı yalıtımı amacıyla kullanılıyor. Aynı anda hem mineral yün hem de alçı levhanın uygulanmasına imkân sağlayan İzocam Kalibel ile yerinde uygulama süresi kısalıyor ve iş gücünde verim artıyor.

Isıl konforla birlikte etkili bir ses yalıtımı için duvarlarda en etkin uygulamalardan biri de mantolama sistemleri olarak öne çıkıyor. İzocam Manto Taşyünü, sıvalı dış cephe yalıtım sistemlerinde ısı yalıtımı ve yangın güvenliğinin yanı sıra ses yalıtımı amacıyla da kullanılıyor. TS EN 13500’e uygun olarak üretilen İzocam Manto Taşyünü, özellikle yüksek yapılarda yangın güvenliği gerektiren binalarda uygulanırken, dışardan gelen sokak gürültülerine karşı da hane halkına konfor sunmasıyla dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri