Gazeteci Salih Şahin yerel medyanın sorunlarını dile getirdi

Kars Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ölçek Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Kars İl Başkanı Salih Şahin yerel medyanın sorunlarını dile getirdi.

Kafkas Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı öğrencileri ile röportaj gerçekleştiren Şahin, yerel medyanın sorunlarını dile getirerek, kağıt, kalıp, ilaç, sigorta, personel sigortası ve benzeri giderlerin yüksek olması nedeniyle Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da gazetecilerin sıkıntı içerisinde olduğunu belirtti.

Yaşanan sıkıntılar nedeniyle 13 gazete varken 2'ye düştüğünü, daha sonra önceki yıl 1 gazeteye getirdiğini dile getiren Şahin, gazeteciliğe nasıl başladığını, gazetecilikte bu süreçte yaşadığı tecrübeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, basılı gazetelerden ziyade son zamanlarda dijital medyanın ön plana çıktığını, bu durumun teknolojik gelişmeler yanında ekonomik sıkıntılar ve girdilerin yüksek olmasından kaynaklandığını ifade etti.

Mahalli gazeteciliğin habere dayalı olduğunu, yayın alanındaki sorunların çözüm noktasına erişmesi için gerekli çabanın sarf edildiğini mahalli gazetecilikte o yörenin sorunlarına da değinen Şahin, yöreye hizmet getirmenin ve sorunları çözmenin birinci amaç olduğunu, yayınlanan haberler sayesinde yörenin sorunlarının çözülmesinin mahalli gazetecilikte tek amaç olduğunu vurguladı.

Şahin, hükümet tarafından mahalli gazeteciliğin desteklenmesi gerektiğini kağıt, kalıp ve sigorta ücretlerinde devlet desteği olması veya sübvansiyon uygulanması gerektiğini ifade ederek aksi halde gelecekte sayılı gazetelerin yayın hayatının sürdüreceğini, bir çoğunun kapanabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri