Fizyoterapistler Kars’ta buluştu!

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Kars İl Temsilciliği tarafından düzenlenen toplantıda Kars’ta bulunan Fizyoterapistler bir araya geldi.

Volkan KARABAĞ / KARS HAKİMİYET

Birlik ve beraberliğin, öneminin vurgulandığı toplantıda Fizyoterapistlerin bir aile gibi bütün olabilmeyi hedeflendiğini ifade edildi.

TFD Kars Temsilcisi Fizyoterapist Şahismail Batman, bu tarz toplantılar kaynaşma ve bilgi aktarımını hızlandırmak açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Kars il ve ilçelerimizde planlamakta olduğumuz çeşitli etkinliklerimizle daha çok bireyin Fizyoterapi hizmetlerinden faydalanabilmesi ve bilinçlenebilmesi amaçlı etkinliklerimiz ve çalışmalarımızı hızlandırmış bulunmaktayız.” dedi.

Düzenlenen toplantıya TFD Kars Temsilcisi Fizyoterapist Şahismail Batman, Mahmut Erk, Cansu Çelik, Sema Tuğral, Mustafa Bozkuş, Gizem Yılmazel, Semiha Ataş, Merve Karakoç, Bayram Çam, Aydın Kabar, İsmail Alp, Cevdet Bozbıyık, Dilara Uysal ve Kübra Yardımcı katıldı.

FİZYOTERAPİ MESLEĞİ NEDİR?
Fizyoterapistlik mesleği, hareket bozukluğuna yol açan her türlü yaralanma, hastalık ve yaşlılıkta, ağrı ve fonksiyon bozukluklarında uzman bir hekimin tanısı sonrası fizyoterapiye özgü değerlendirme yöntemlerini kullanarak yine birçoğu dünyada fizyoterapistler tarafından geliştirilmiş olan tedavi yaklaşımlarını planlayıp uygulamaya yönelik bilgi ve beceriyi kazanan, sağlık ve yaşam kalitesinin artırılmasında önemli görevleri olan bir meslektir.

Günümüzde, Fizyoterapistler hareket ve fonksiyonun çeşitli nedenlerle tehdit edildiği bütün durumlarda bağımsız hareket ve sağlıkla ilgili yaşam  kalitesinin arttırılmasında her geçen gün sayıları artan  yaklaşımlarla hizmet vermektedirler. Dünyada ve ülkemizde toplumların bu gün ve  gelecekteki olası  ihtiyaçları fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon  Bölümünden mezun olanlar  ”Fizyoterapi  ve Rehabilitasyon  Lisans Diploması” ile birlikte “FİZYOTERAPİST” unvanını alırlar.

Fizyoterapistler; ulusal ve uluslararası yataklı tedavi merkezlerindeki (üniversite, devlet vb...), ortopedi ve travmatoloji, nöroloji / pediatrik nöroloji, psikiyatri, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, beyin ve sinir cerrahisi, genel cerrahi, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, göğüs hastalıkları / göğüs cerrahisi, çocuk hastalıkları, üroloji, onkoloji, kadın doğum, kulak-burun-boğaz, tüm yoğun bakım servisleri, plastik cerrahi servisleri, yanık üniteleri, romatoloji bilim dallarına ait servislerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, protez-ortez üretim ve rehabilitasyon merkezlerinde, birinci basamak sağlık hizmetleri veren kuruluşlarda, endüstri alanlarında, okullarda, spor kulüplerinde, huzur evlerinde, mesleki rehabilitasyon merkezlerinde ve kaplıca merkezlerinde, dal merkezlerinde, evde bakım merkezlerinde özel veya kamu görevi yapabilirler. Üniversitelerde ilgili eğitim-öğretim programlarında sınav kazanmak şartı ile mezuniyet sonrası eğitimlerine devam ederek bilim uzmanlığı, doktora, doçent, profesör unvanı alabilirler.

Dünyada ve ülkemizde gelişen teknoloji nedeniyle giderek hareketsizleşen toplumların bu gün ve gelecekteki gereksinimleri fizyoterapistlik mesleğinin gelişimini kaçınılmaz kılmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri