Erzurumlu genç “Harikalar Diyarı” ile ilgi odağı oluyor

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek süs tavuk çiftliğine sahip olan Turgut Canbaş, "Harikalar Diyarı" adını verdiği yaşamı ile adeta bir başarı hikayesi yazdı.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek süs tavuk çiftliğine sahip olan Turgut Canbaş, "Harikalar Diyarı" adını verdiği yaşamı ile adeta bir başarı hikayesi yazdı.

2016 yılında başladığı tavuk yetiştirme sevdası, Turgut Canbaş'ı şimdilerde 300 adet süs tavuğu ve çeşitli hayvanların bulunduğu bir çiftlik sahibi yaptı. Turgut Canbaş, artık Türkiye'nin dört bir yanından gelen taleplere yetişemediğini söylüyor.

Hayvanlarının günlük yaşamını paylaşıyor

Özel türdeki tavuklarını Türkiye genelindeki hayvan severlere ulaştıran Turgut Canbaş, sosyal medya sayfası sayesinde çiftliğinin kapısını her gün dünya genelindeki ziyaretçilere de açıyor. Başarılı girişimci sosyal medya kanalı "Harikalar Diyarı" ile geniş kitlelere ulaşıyor. Kanalında hayvanlarla ilgili videolar paylaşan ve onlarla kurduğu bağı kendisine has üslubuyla anlatan Turgut Canbaş, 233 bin aboneye sahip ve her gün sayfasına hayvanlara dair videolar yüklüyor. Yetiştirdiği hayvanların günlük yaşamlarını içeren videoları kısa sürede yüz binlerce izleniyor. Bu da onun etkileyici çiftliği ve hayvanlarıyla olan bağını milyonlarca insanla paylaşmasını sebep oluyor.

"Onlarla ilgilenmek mutluluk veriyor"

Turgut Canbaş, çiftlikteki hayvanlarıyla özel bir bağ da kurdu. Kazları gerçek kaz yastıkları olarak kullanmaya alıştıran ilginç bir yöntem uyguluyor. Ayrıca köpeği Poni ile özgüven testleri yaparak ve oyunlar oynayarak zaman geçiren Turgut Canbaş, "2016 yılında kümes hayvancılığı ile bu işe başladım. O zaman 22 civciv ve 5 hindim vardı. Şu anda Türkiye nadir bulunan türleri içinde barındıran 200-300'ü bulan tavuğum var. Yaptığım işi çok seviyorum ve sosyal medya aracılığı ile insanlarla paylaşıyorum. Bu da beni mutlu ediyor" dedi.

Bu tutkulu hayvan severin oluşturduğu çiftlik sadece geçim kaynağı olmakla kalmıyor, aynı zamanda ona büyük bir keyif ve mutluluk getiriyor. Kuluçka döneminden başlayarak yetiştirdiği nadir tür tavuk türleri, tavşanlar ve diğer kümes hayvanlarıyla, hem hayvan severlerin hem de doğa severlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri