"En iyi temizlik kirletmemektir"

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir, Daha temiz ve nezih bir şehir için periyodik olarak temizlik çalışmaları yapıldığını belirtti.

Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kent merkezi ve mahallelerde gerçekleştirdiği rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra hazırlanan program dâhilinde, piknik alanlarına, çocuk parklarına ve kenar mahallelere çıkarma yaparak buralarda da kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Sabahın erken saatlerinde araç ve ekipmanlarıyla birlikte cadde ve sokaklarda çevre ve görüntü kirliliği oluşturan tüm noktalarında hummalı bir çalışma gerçekleştiren Kars Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kenti baştan aşağı temizliyor. Koordineli bir şekilde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bir yandan rutin temizlik işleri icra edilirken diğer taraftan da mahalle mahalle yürütülen çalışma sayesinde caddeler kısa sürede pırıl pırıl yapılıyor.
NAYİR, “EN İYİ TEMİZLİK KİRLETMEMEKTİR”
Daha temiz ve nezih bir şehir için periyodik olarak temizlik çalışmaları yapıldığını belirten Temizlik İşleri Müdürü Cihan Nayir, temizlik çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ “Temiz ve sağlıklı bir şehirde yaşamak için hepimize görevler düşüyor. Bir kentin temizliği belediyelerin başlıca görevleri arasındadır. Yaşadığımız kent hepimizin. Bu amaçla, daha temiz ve yaşanılır bir Kars için üzerimize düşen vatandaşlık görevini de yerine getirmeliyiz. Bir şehri temizlemek için önce sokağımızı temizlemeliyiz. Çocuklarımıza temizlik bilincini küçük yaşlarda aşılamalıyız. Böylelikle hem sokağımızı temizleyen temizlik görevlilerimizin işlerine kolaylık sağlamış, hem de daha temiz bir kentte yaşamış oluruz. Temizlemek belediyenin asli görevidir. Temizlemenin birinci görevi ise kirletmemektir. Kirletmeme kültürünü öğrenmemiz lazım. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, belirlenen kurallara uymaları, çevre sağlığı ve temizliğine gerekli hassasiyeti göstererek, şehrimize sahip çıkmalarıdır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanır bir kent bırakmak hepimizin görevi. Unutmayalım ki en iyi temizlik kirletmemektir. El ele vererek daha temiz ve yaşanılabilir bir Kars için hep birlikte çalışmalı ve özveri göstermeliyiz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri