Çadlı öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi

Kafkas Üniversitesi son sınıf yabancı uyruklu öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene katılan Rektör Hüsnü Kapu; " Her ne kadar Çad Cumhuriyeti'nden gelmiş olsanız da artık buralı oldunuz. Bizim üniversitemizin birer ferdi oldunuz. Çad'dan aşağı yukarı 240'a yakın öğrencimiz var. Burada tabi kendi üniversitemizin bütün imkanlarını kendi bölümlerine elimizden geldiği kadar tüm maddi manevi imkanlarını kullandırmaya çalıştık. Mutlaka eksiklerimiz olmuştur. Yapmamız gerekirken yapamadığımız şeyler olmuştur. Ama nihayetinde herkes iyi niyetle başta rektör yardımcımız Prof. Dr. Engin Kılıç öğrenci işleri daire başkanımız Yunus bey bu konuda tüm süreçleri kolaylaştırıcı bir fonksiyon icra ettiler. Elimizden geldiği kadar sizlerin mağdur olmaması, işlerin daha hızlı ve kolay olması için her türlü desteği verdiler. Üniversite olarak da biz bu konuda bir nevi pozitif ayrımcılık yaptık Çad ülkesi adına. Tabii bir kısmınız şu anda mezun oldu. Çok şükür aynı zamanda sizinle gurur duyuyoruz çünkü birçok farklı eleştirilere de maruz kaldınız. Ama nihayetinden en güzel şekilde sonuçlandırmanız bizi ziyadesiyle gururlandırdı." ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından Çadlı öğrencilerin konuşmacısı İbrahim Foki Outman; "Değerli Rektörümüz, Kıymetli Hocalarımız, Saygı değer misafirlerimiz ve Sevgili Arkadaşlarım, hepiniz hoşgeldiniz.
Bugün burada, hep birlikte gurur ve mutlulukla dolu anları paylaşmak için toplandık. Bu özel günde, mezuniyet törenimize katılarak bizi onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim.
Öncelikle, bizlere her zaman destek olan, bilgi ve deneyimlerini cömertçe paylaşan kıymetli hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin rehberliği, azmi ve desteği olmadan bugün burada olmazdık. Bizlere sadece derslerde değil, hayatın her alanında değerli bilgiler sundunuz ve bizleri geleceğe hazırladınız. Hepinize minnettarız. Değerli rektörümüz, üniversitemizin lideri olarak bizlere sağladığınız imkanlar, vizyoner yaklaşımınız ve sürekli desteğiniz için sizlere de teşekkür ederiz. Bu üniversitede geçirdiğimiz yıllar, sadece akademik bilgilerle değil, aynı zamanda hayata dair derslerle de doluydu. Üniversitemizin değerleri ve vizyonu, bizleri sadece mesleki anlamda değil, kişisel anlamda da olgunlaştırdı. Sevgili arkadaşlarım, bugün burada, bir dönemi kapatıyor ve yeni bir döneme başlıyoruz. Hepimizin önünde farklı yollar, farklı hedefler ve farklı hayaller var. Ancak, bu üniversitede edindiğimiz bilgiler ve değerlerle, her birimizin gelecekte başarılı olacağından eminim. Şunu unutmamalıyız ki, nerede olursak olalım, hangi yolda yürürsek yürüyelim, bu üniversitenin bir parçası olarak birbirimize bağlıyız. Bu mezuniyet töreni, bir son değil, bir başlangıçtır. Hep birlikte yeni başarılara imza atacağımıza ve bu süreçte birbirimize destek olacağımıza inanıyorum.Tekrar, buraya gelerek bu özel günü bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkür ederim. Geleceğimizin aydınlık, yolumuzun açık olması dileğiyle. Teşekkürler ve başarılar dilerim." diyerek konuşmasını bitirdi.

Törenin sonunda Rektör Kapu, İbrahim Foki Outman'a tüm Çadlı arkadaşlar adına teşekkür belgesini takdim etti. Tören öğrencilerin yöresel oyunlarının sergilenmesiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri