Ağrı Valiliği himayelerinde yürütülen "Okuyan Şehir Ağrı Projesi" kapsamında il genelindeki öğrenciler, Eylül ve Ekim aylarında 622 bin 874 adet kitap ve 39 milyon 497 bin 536 kitap sayfası okuyarak büyük bir başarıya imza attılar. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirdiğini ve onları kitapların büyülü dünyasına yönlendirdiğini söyledi.
Ağrı'da eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla başlatılan "Okuyan Şehir Ağrı Projesi" büyük ilgi görüyor. Proje kapsamında öğrenciler, aylık olarak okudukları kitap ve sayfa sayısı ile hangi kitapları okuduklarını öğretmenleriyle paylaşıyor. Okullardan gelen verilere göre, Eylül ve Ekim aylarında il merkezindeki öğrenciler tarafından okunan kitap sayısı 223 bin 21, okunan kitap sayfası sayısı ise 14.307.205 oldu. İl genelinde, öğrenciler tarafından okunan kitap sayısı toplamı ise 622 bin 874 adet kitap ve 39 milyon 497 bin 536 kitap sayfası olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, geçen seneye göre yüzde 13,86'lık bir artış gösterdi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, projenin öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını pekiştiren, tiyatro, şiir dinletileri, münazaralar gibi aktiviteler ile onları kitapların büyülü dünyasına yönlendiren bir proje olduğunu belirtti. Kökrek, "Okuyan Şehir Ağrı projesine 2023- 2024 eğitim öğretim yılında da devam edilmektedir. İçerisinde kitap okuma, tiyatro, şiir dinletisi, kompozisyon yarışması, münazara yarışması gibi pek çok etkinliğin olduğu çok boyutlu bir proje olan Okuyan Şehir Ağrı projesinde, öğrencilerin aylık olarak okudukları kitap ve sayfa sayısı ile hangi kitapları okudukları öğretmenleri tarafından takip edilmekte bu veriler müdürlüğümüzle düzenli olarak paylaşılmaktadır. Öğrencilerimizin okudukları kitapları yakından takip eden, okudukları kitaplarla ilgili onlarla istişarelerde bulunan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okunan kitap sayısının artış göstermesinden mutluyum. Fakat bununla yetinmeyeceğiz. Daha iyisi için en iyisi için okumaya, hep beraber okumaya ve öğrencilerimizi okumaya teşvik etmeye devam edeceğiz." dedi.
Proje kapsamında öğrenciler, okudukları kitapların içerikleri, yazarları, karakterleri, temaları, mesajları gibi konularda öğretmenleriyle tartışıyor, kitaplarla ilgili yorumlarını ve eleştirilerini paylaşıyor. Ayrıca öğrenciler, okudukları kitaplarla ilgili tiyatro, şiir, kompozisyon, münazara gibi etkinliklere de katılarak hem eğleniyor hem de öğreniyorlar. Proje sayesinde öğrencilerin okuma becerileri, kelime hazineleri, hayal güçleri, eleştirel düşünme yetenekleri, iletişim becerileri, kültürel farkındalıkları ve genel kültürleri gelişiyor.
İHA