5 kuşaktır hizmet veriyor

Kars’ta dereiçi mevkiinde bulunan tarihi değirmen 5 kuşaktır hizmet veriyor.

Yılmaz Güney'in ''Yol'' filminde birlikte rol alan Tarık Akan ve Şerif Sezer, 28 yıl sonra ''Deli Deli Olma'' filmi için birlikte kamera karşısına geçti. Kars’ta dereiçinde bulunan tarihi değirmende çekimi yapılan film 2009 yılında yayına girdi. Filmin ardından değirmen kentin turizmine destek veriyor.

Demiral ailesi tarafından 5 kuşaktır hizmet veren değirmen teknolojiye yenik düşerken çevresi yıllar önce kafeye çevrildi. İçerisinde tarihi kağnı, körük, taş öğütücü gibi zirai ve tarımsal aletlerin bulunduğu mekan ziyaretçilerine açık hava müzesi izlenimi veriyor.

Tarihi değirmenin 5 kuşaktır hizmet verdiğini söyleyen Volkan Demiral, “Dedelerimiz tarafından yıllarca değirmen olarak kullanılan alan zamanla işlevliğini kaybetti. Bizlerde değirmenin bulunduğu binayı müzeye çevirmek için çalışmalarımızı sürdürürken yan tarafına da kafe açtık. Geniş alana sahip bölgede tarihi zirai ve tarımsal alanları sergilerken, Tarık Akan ve Şerif Sezer’in de oynadığı ''Deli Deli Olma'' filminde kullanılan malzemeler de bulunuyor. Ziyaretçilerimizi hem kafe bölümünde ağırlıyoruz hem de geçmişe yolculuk ettiriyoruz.” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri