“1. Kafkasya’da İslam ve Medeniyet Sempozyumu” düzenlenecek

Kars Kafkas Üniversitesi’nde “1. Kafkasya’da İslam ve Medeniyet Sempozyumu” düzenlenecek.

Kafkas Üniversitesi'nin organizasyonu olarak, Nahçıvan Devlet Üniversitesi ve Azerbaycan İlahiyat Enstitüsü ortaklığı, TİKA, Diyanet Vakfı, Kars İl Müftülüğü ve THY'nin destekleriyle, "1. Kafkasya’da İslam Ve Medeniyet Sempozyumu", 10-11 Ekim 2024 tarihlerinde Kars'ta düzenlenecek.

Kafkas Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal yaptığı açıklamada, "Kars’ın da içinde bulunduğu Kafkasya bölgesi ile ilgili farklı konulardaki çalışmaların sunulacağı sempozyuma, Türkiye’den katılanların yanı sıra Azerbaycan, ABD, Irak, Katar, Lübnan, Malezya, Mısır, Özbekistan, Pakistan, Rusya, Tunus, Suriye, Umman gibi ülkelerden de iştirak edecek akademisyenler de katılacak.

Kafkas Üniversitesi’nin Kafkasya bölgesine yönelik çalışmalarının bir yansıması olarak gerçekleştirilecek sempozyumun önümüzdeki yıllarda, Nahçıvan, Gürcistan ve Bakü’de de yapılması planlanmaktadır. TİKA, Türk Diyanet Vakfı, Kars İl Müftülüğü ve THY’nin kurumsal olarak destekledikleri sempozyumda sunulan bildiriler, daha sonra kitaplaştırılarak istifadeye sunulacak.

Sempozyumun açılış programı 10 Ekim 2024 Perşembe günü ve saat 09.30’da icra edilecektir. Kafkas Üniversitesi kampüsünde bulunan Ahmet Arslan Kongre Merkezi’nde yapılacak sempozyuma, tüm Kars halkı davet davetlidir." ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kars Haberleri