Milletvekili Alp, Digor'da yaşanan seli TBMM gündemine taşıdı

Milletvekili Alp, Digor'da yaşanan seli TBMM gündemine taşıdı

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, geçtiğimiz gün Digor'da yaşanan sel olayını TBMM gündemine taşıdı.

Kars'ın Digor ilçesinde geçtiğimiz gün etkili olan sağanak yağmur sele dönüştü. Bazı ev ve ahırlar sular altında kaldı. Kars'ın Digor ilçesine bağlı Varlı ve Celal köyünde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Yağmur ardından sel meydana geldi. Dereler taştı, ev ve ahırları su bastı.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, yoğun yağış sonrası sel hasarına maruz kalan Varlı ve Celal köylerinde meydana gelen hasarın tespiti, köylülerin zararlarının tazmini ve derelerin ıslahı talebini TBMM Başkanlığı aracılığı ile bakanlığa iletti.

Alp'in bakanlığı ilettiği talep şöyle; "Kars'ın Digor ilçesi Celal ve Varlı köylerinde meydana gelen sel felaketinden zarar gören köylülerin zararlarının tespiti ve tanzimi için çalışma yapılmakta mıdır? Celal ve Varlı köylerinden geçen dere yatağının ıslahı için başlatılan bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmalar nelerdir? Celal ve Varlı köylerindeki derenin ıslahı ne zaman yapılacaktır? Söz konusu dere yatağının ıslahı adına bir takvim açıklar mısınız? Sel nedeniyle verilecek maddi yardımların, tarımsal desteklerden mahsup edilmesi söz konusu mudur?"

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler