Kaymakam Okan Daştan, muhtarlarla buluştu

Kaymakam Okan Daştan, muhtarlarla buluştu

Kağızman Kaymakamı Okan Daştan, 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle köy ve mahalle muhtarları için Mina Davet evi tarafından verilen yemek programına katıldı.

Sponsorluğunu Mina Davet Evi'nin düzenlediği yemek programına Kaymakam Okan Daştan, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Ulusoy, Jandarma Komutanı Üsteğmen Yaşar Ovacık, daire amirleri, köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Program öncesi Kaymakam Okan Daştan yaptığı konuşmasında muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

Kaymakam Daştan yapmış olduğu konuşmada şunları ifade etti:

“Değerli muhtarlarımız, 2015 yılında çıkan Başbakanlık Genelgesi ile 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edildi. O tarihten bu güne kadar da Muhtarlar Günü olarak biliniyor.

Muhtarlık teşkilatı son derece tarihi ve köklü bir teşkilattır. Bu günde vatanımızın, memleketimizin her tarafında muhtarlarımız hala çok önemli görevler ifa ediyorlar. Vatandaşla Devlet arasında köprü vazifesini görüyorlar. Vatandaşların taleplerini yetkili mercilere muhtarlar vasıtasıyla iletmiş oluyorlar.

Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da muhtarlara özel bir önem vermesi, muhtarlığın özlük haklarında iyileştirilmesiyle de muhtarlık artık son derece ilgi gören meslek haline geldi.

Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Görev yaptıkları köy ve mahallelerde muhtarlarımız Devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar.

Muhtarlık, fedakarlık gerektiren bir görevdir. Köy ve mahalle halkı tarafından seçilen Muhtarın görev aldığı bölgeye hizmet etmeyi düşünmesi, göreve talip olurken bunu akıldan çıkarmaması gereklidir.

Bu vesileyle tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, ilçemiz adına yapacakları bütün çalışmalarda başarılar diliyorum." dedi.

Yemek programının ardından Kaymakam Okan Daştan, muhtarları bu gününde unutmayan Mina Davet evi sahibi Vildan Cücü'ye de teşekkür etti.

kaymakam-okan-dastan-muhtarlarla-bulustu-2.jpeg

kaymakam-okan-dastan-muhtarlarla-bulustu-4.jpeg

kaymakam-okan-dastan-muhtarlarla-bulustu-3.jpeg

kaymakam-okan-dastan-muhtarlarla-bulustu-1.jpeg

Kaynak:Volkan Güngör

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler