Kars'ta Meslek Yüksekokulları Bölümleri ve Meslek Liseleri sayılarını artırmalıyız

Kars'ta Meslek Yüksekokulları Bölümleri ve Meslek Liseleri sayılarını artırmalıyız

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Üyesi Yasin Aşkın YILDIRIM kaleme aldı...

Meslek yüksekokulları Bölümleri ve meslek Liseleri sayılarını artırmalıyız. Bu Okullara ülkemizin ve şehrimizin ihtiyacı var.

Üniversitemiz başta olmak üzere meslek liseleri dahil yeni kuşakları yetiştirmek , İlimize başka illerden öğrenci alabilecek , meslek Yüksek okulları eğitiminde çıtayı yükseltmek için çağa uygun eğitim anlayışı için ısrarcı olmalıdır.

Sanayi,ticaret ve hizmet sektörlerinin rekabet güçlerini artıracak yönde nitelikli insan gücü yetiştiren meslek yüksek okullarının sayısını artırarak Kars ve Üniversitemizin mesleki eğitimde bireylerin ve işletmelerin iş dünyasında başarıya ulaşmaları için önemli adımlar atılmalıdır.

Bu durum aynı zamanda İl ve üniversitemizdeki öğrenci sayısında ciddi anlam da bir artış sağlayacaktır.

Geleceğimiz için hayaller kurarken Kars ve Kafkas Üniversitesi Meslek Yüksek okulları ve meslek liseleri mezunları ile Türkiye'nin her İline elinde mesleği olan iş gücü yaratan teknik elemanlar yetiştiren bir şehir haline gelmesidir.

Avrupa'da mesleki teknik eğitim, toplam eğitimin yüzde 70'ini oluştururken. Türkiye'de bu durum tam tersidir. Mesleki eğitime endeksli elinde mesleği olan iş gücü yaratan ürettikleriyle yaşam kalitemizi yükselten teknik elemanlar yetiştirmediğimiz sürece ülkemizin kalkınması mümkün değildir.

Bu konuda İl Milli Eğitim ve Kars Kafkas Üniversitesi artık bir politika oluşturması gerekiyor. Çünkü dünyadaki genel gidişat bu yönde her iki üniversite mezunların dan birinin işsiz olduğu bir süreçten geçiyoruz.

Üniversitemiz, Milli eğitim ,(STK) şehrimizin tüm paydaşları gelin hep birlikte el ele verip şehrimizi meslek yüksekokullarının üssü haline getirelim.

Türkiye'nin her iline mesleki eğitime endeksli elinde mesleği olan iş gücü yaratan teknik elemanlar yetiştiren yerel ve ulusal sanayi sistemine katkı sağlayan bir şehir haline gelebilmesi için günümüz gereklilik çalıştayları, sektör buluşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirmek sektör paydaşları ile 2024-2025 güz dönemi ile birlikte gerçekten sürdürülebilir bir yapıda ve devam eden süreçte gerçekleştirebileceğimiz unsurlar ele alınmalıdır. İnanıyorsak başara biliriz.

2024-2025 Eğitim ve Öğretim Yılının Öğretmen ve Öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler