Kars'ta 500 kişilik yeni çağrı merkezi
Bakan Arslan, Kars’a 500 kişilik yeni çağrı merkezi yapılması için çalışmalarının başlatıldığını, Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik yer tahsisinin tamamlanmak üzere olduğunu ve 5 ay içerisinde yeni merkezin açılacağını açıkladı.
Volkan KARABAĞ
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars’ta istihdamı artırmak için her türlü yatırımı yaptıklarını söyledi. Kars’ın büyümesi, hak ettiği yere gelebilmesi için birçok yatırım yapıldığını belirten Arslan, “Kara, Hava, Demiryolu ve bilişim yollarını yapıyoruz, Kars’ı tam anlamıyla ulaşımda merkez haline getiriyoruz. Bölünmüş yollarını yapıyoruz, yetmez diyoruz sıcak asfaltla kaplıyoruz. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu’nu yaptık. Şimdi bu hattın tamamlayıcısı olan lojistik merkezini tamamlıyoruz. Yüksek hızlı hattının da çalışmalarını başlatıyoruz. Havalimanını Kars’a yakışır şekilde inşa ettik, şimdi de ikinci pisti yapıyoruz. Kars’a fiber optik kablolarla genişbant interneti de getirdik. Bu altyapıyla birlikte Kars’ta işsizliğin önüne geçecek Çağrı Merkezi kurulması için de ön ayak olduk” dedi. Karslı gençler için Kars’ın sadece doğduğu yer değil, doyduğu yer olsun diye çabaladıklarını söyleyen Arslan, bu nedenle çağrı merkezi sektörünü çok önemsediğini ifade etti. Kars’ta yapılan çağrı merkezi ile şimdiden 450 kişinin iş sahibi olduğunu vurgulayan Arslan, bu sayıyı artırmak istediklerini söyledi.
Yılda 500 milyon liralık değer
Arslan, Türkiye’de çağrı merkezlerinin ilk kurulduğu dönemlerde geçici iş olarak görüldüğünü, ilk zamanlarda öğrencilerin ya da üniversiteden yeni mezun olmuş gençlerin bu işe talip olduğunu anlattı. Arslan, “Ama sonra görüldü ki bu iş önemli, şimdi herkes bu sektörde yerini almak istiyor. Çünkü çağrı merkezleri büyük bir kariyer ve gelişim imkânı sunuyor. Keza Çağrı Merkezleri son yılların en önemli istihdam alanlarından biri haline geldi” dedi. Dünyada 13 milyonun üzerinde insanın bu sektörde çalıştığını, Türkiye’de ise bu rakamın 90 bini aştığını belirten Arslan, bu rakamın yüzde 50’ye yakınının da Anadolunun istihdama ihtiyacı olan illerinin tercih edildiğini kaydetti. Sektörün büyüklüğünün 3,6 milyar liranın üzerinde olduğunu açıklayan Arslan, “Bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan en stratejik sektörlerden biri haline gelmiş durumda. Şu anda ülkemizde çağrı merkezleri Anadolu ekonomisinde yıllık ortalama 500 milyon lira değer yaratıyor. Ancak Dünya ortalamasında her 100-500 kişiye 1 Müşteri Temsilcisi düşerken Türkiye’de her 1800 kişiye 1 Müşteri Temsilcisi düşüyor. Bizim de hedefimizin dünya ortalamasını yakalamak olduğu düşünülürse, bu sektörün hızlı bir şekilde gelişeceği aşikardır” diye konuştu.
-5 ayda inşa edilecek
Arslan, bu kapsamda Kars’ta da çağrı merkezi yatırımlarının artırılması için çalışma yaptırdıklarını vurguladı. Bu doğrultuda Kars’ta 500 kişilik yeni çağrı merkezi kurdurmak için çalışmaların başlatıldığını ifade eden Arslan, söz konusu merkezin Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulacağını anlattı. Yeni çağrı merkezi için arsa tahsisinin kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Arslan, “Çalışmalar kapsamında 10 bin metrekarelik alanın ön tahsisi Temmuz ayında yapılacak. Arsa tahsisinin ardında 5 ay içerisinde inşaatın tamamlanması planlanıyor. Kısacası yakın zamanda yeni yapılacak çağrı merkezinin ardında Kars’ta çağrı merkezinde çalışan insanımızın sayısı bini bulacak. Bu çağrı merkezi ile 500 kişiyi prestijli bir sektörde istihdam etmiş olacağız. Bu sayılar, bu yatırım ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Hedefimiz Kars’ta işsiz insanımızın kalmaması” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.