Karslı resti çekti: “Lale devri bitti”

Karslı resti çekti: “Lale devri bitti”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karslı Tamer Karadağlı, kurum içinde iş yapmayan oyunculara resti çekerek, "Çalışmayacaksanız istifa edin, lale devri bitti!" dedi.

Çocuklar Duymasın dizisindeki Haluk rolüyle hafızalara kazınan Karslı Tamer Karadağlı geçtiğimiz yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı. Ünlü isim son olarak verdiği röportajda kurum içinde iş yapmayan oyunculara resti çekti. Karadağlı, "Çalışmayacaksanız istifa edin, lale devri bitti! Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum" ifadelerini kullandı.

Tamer Karadağlı, Çocuklar Duymasın, Yağmur Zamanı, Fedai, Son Ağa, Ferhunde Hanımlar gibi birçok başarılı yapımda yer almıştı. Geçtiğimiz yıl Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanan Tamer Karadağlı verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Hürriyet’in haberine göre, 15 yıl boyunca hiç bir iş yapmayıp oturduğu yerden maaş alan sanatçılara tepki gösteren Karadağlı "Çalışmayacaksanız istifa edin" dedi.

"ÇALIŞMAYAN OYUNCUNUN TEŞVİKLERİNİ ÖDEMİYORUM"

“Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor" diyen Tamer Karadağlı sözlerine şöyle devam etti:

“Kimsenin oturup yıllarca sadece maaş alıp ama ‘ben oyuncuyum’, ‘ben tiyatrocuyum’ demesi doğru gelmiyor. Çalışmayacaksanız ‘istifa edin’ diyorum. Hakkaniyetli olmaya çok özen gösteriyorum. Birçok arkadaşımıza, ‘gidin dizi-filmlerde oynayın, para kazanın, görünür olun, isminiz marka değeri taşısın’ diyorum. Bunu destekliyorum. Herkese de izin veriyorum. Ama sözleşmelerinde ‘asli görevinizi aksatmamak’ kaydıyla. Bazı oyuncularımız 15 sene boyunca oynamamış. Dışarıda dizi çekiyor, kendi özel tiyatrosu var, maaş alıyor ama çalışmıyor. Bunlar istifa ettiler. Lale devri bitti. Sayıları çok fazla değildi. Çalışmak isteyen çok fazla oyuncu var. Çalışmayan oyuncunun teşviklerini ödemiyorum.”

Kaynak:haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler