Karslı gazeteci Beşli, uluslararası yarışmada 2'nci oldu

Karslı gazeteci Beşli, uluslararası yarışmada 2'nci oldu

Anadolu Ajansı Kars muhabiri Özgen Beşli, 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nda (UTOİFY) ''Buz Balıkçısı'' isimli fotoğrafıyla 2'ncilik ödülüne layık görüldü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından 14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması'nın sonuçlanmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Birbirinden değerli 8 bin 776 eserin yer aldığı yarışmada heyecanlı bekleyişin son bulduğuna işaret eden Yumaklı, "İlk defa uluslararası katılıma açık hale getirilen yarışmada, 14 eser ödül almakla birlikte 120 eser de sergilenmek üzere seçildi. Kadrajıyla tarımdaki bereketi, ormandaki nefesi ve insandaki emeği bizlere yansıtan tüm fotoğraf sanatçılarımızı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bu yıl 1988 katılımcı yer aldı
Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışma, tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla düzenleniyor.

Bakanlık bünyesindeki Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının DenizBank desteğiyle düzenlediği "Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması" bu yıl uluslararası boyuta taşınarak 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması (UTOİFY) adıyla icra edildi.

Başvuruları, 9 Eylül'de sona eren yarışma, "Genel", "Çiftçi", "Öğrenci", "Tarım ve Orman Bakanlığı Çalışanları", "DenizBank Çalışanları" ve bu yılın konusu "Üretimin ve Üreticinin Yüzyılı" olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleştirildi.

Katılımcılar, tarım, hayvancılık, orman, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, her türlü tarım hareketliliğinin işlenmesi, üretici, çiftçi, çoban, köylü ve köy yaşamına dair faaliyetleri konu alan eserlerle yarıştı.

Yarışmaya bu yıl 1988 katılımcı 8 bin 776 eserle katıldı.

Seçici kurul, 17 Eylül'de Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı'nda toplanarak ödül alan ve sergilemeye layık görülen eserleri belirledi.

Seçici kurul tarafından 13 eser ödüle layık bulunurken, 120 eser de sergilenmek üzere seçildi. Ayrıca bir eser de Bakan Yumaklı tarafından "Bakan Özel Ödülü"ne layık görüldü.

Yarışmada 2'ncilik ödülü alan Anadolu Ajansı Kars muhabiri Özgen Beşli, yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen 14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışmasında Kars'ın Susuz ilçesinde bulunan Aygır Gölü'nde Anadolu Ajansına yapmış olduğum haber çalışmasında çekmiş olduğum ''Buz Balıkçısı'' isimli fotoğrafım Ulusal 2.lik ödülüne layık görülmüştür. Ayrıca ‘’Kazlar’ isimli fotoğrafımda sergileme ödülü aldı. Serhat şehrim Kars’a kazandırdığım bu ödüller için mutluyum, gururluyum. Yarışmaya 35 ülkeden 1988 katılımcı 8776 eserle katılım sağlamıştır. Seçici kurul tarafından 14 eser ödüle layık bulunurken 120 eser de sergilenmek üzere seçildi." dedi.

4c06c512-0e67-457b-83b7-0fe46bd57c1f.jpg

a5620e3c-0695-41b7-add6-c3760c52f0c7.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler