Kars Tabip Odası açıldı

Kars Tabip Odası açıldı

Ağrı Kars Ardahan Iğdır Tabip Odası Temsilciliği Kars’ta açıldı.

Türk Tabipler Birliği (TBB) bünyesinde faaliyet gösterecek olan Tabip Odasının başkanlığına Dr. Onur Karahancı getirildi.

Ağrı şubesinin açılışı nedeniyle de etkinlik düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan Tabip Odaları Ağrı’da bir araya geldi.

Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ile Van ve Diyarbakır’dan hekim ve öğrencilerin katıldığı etkinliğe Kars’tan Tabip Odası başkanı Dr.Onur Karahancı, yönetim kurulu üyesi Dr.Barlas Sülü, onur kurulu üyesi Dr.Kazım Ergüneş, asistan hekimler ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

Açılış kokteyli sonrası Türk Tabipler Birliği Önceki Dönem Başkanı Dr.Şebnem Korur Fincancı, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr.Önder Okay ve Dr. Barlas Sülü’nün katıldığı ‘Türk Tabipler Birliği Nedir’ konulu panel gerçekleştirildi.

Panelde; TBB’nin anayasal güvence altında 1953 yılında, 6023 sayılı yasa ile kurulduğu hatırlatıldı. Kamu kurumu niteliğinde olan ve 100.000 den fazla üyesi bulunan TTB’nin hekimlik mesleğinin çıkarlarını korumak, Türkiye’de halkın kaliteli ve iyi sağlık hizmetine ulaşmak, tıp eğitimini geliştirmek için yaptığı çalışmalar dile getirildi.

c4aa4ae4-d718-48a6-bb3d-c0bd101e8d19.jpg

1a7928bd-cbd8-44ec-a924-ccdc0a96e053.jpg

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler