Kars Barosu'nun 21. Olağan Genel Kurulu başladı
2 gün sürecek olan Kars Barosunun 21. Olağan Genel Kurulu başladı. Kongrede mevcut başkan aday olmazken 2 aday kıyasıya yarışıyor.
2 yılda bir yapılan Kars Barosu Olağan Genel Kurulu 21’inci kez toplandı. Kars Adliye Sarayında düzenlenen ve 2 gün sürecek olan Olağan Genel Kurulun ilk gününde gündem maddeleri görüşüldü.
Çoğunluğun sağlamasının ardından Divan Başkanlığı oluşturuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kongrede gündem maddeleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Fettah Çapkurt yeniden aday olmadığını belirterek, "Bugün burada büyük bir demokrasi şöleni gerçekleştiriyoruz. Ne mutlu ki: şartların ne olduğuna bakmaksızın halkın hak arama özgürlüğünü savunan Kars Barosu 52 yaşında. Çocuk istismarlığında, kadın cinayetlerinde, çevre katliamlarımda, hak ihlallerine maruz kalan yurttaşlarımızın yanında olan Kars Barosu 52 yaşında; demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işler hale gelmesini, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri savunan Kars Barosu 52 yaşında, Yaşasın hak mücadelemiz, Yaşasın insan haklarının mücadelesini veren değerli meslektaşlarım.
52 yıl boyunca Baromuzda görev almış, emek vermiş başta Baro başkanlarımız olmak üzere Baromuzun komisyon ve kurullarında yer alarak, emek harcayan tüm meslektaşlarıma sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.
Değerli meslektaşlarım, değerli adalet savunucuları, bugün bu genel kurulumuzu vargıya duyulan güvenin tarihin en dip döneminde, kurumların çürütüldüğü, hızlıca hukuk devleti ilkesinden uzaklaşıldığı. Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kuralların uygulanmadığı, insanlığın ve doğanın tüm zenginliklerinin sermayeye peşkeş çekildiği, çocuk istismarlığının, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz.
Sahip olduğumuz hukuk nosyonu ile sahip olduğumuz bilgi birikimimizle Aydınlık bir gelecek için enerjimiz var, ümidimiz var, varız biz, demokrasi için varız biz, özgürlükler için yarız, adalet için varız. Ülkemizin çocuklarının, gençlerinin, kadınlarının özgürce yaşamaları için hukuksal mücadeleyi verecek enerjimiz var heyecanımız var, doğa, çevre, hayvan katliamlarına dur demek için hukukçular olarak varız biz, her etnik kökene, her mezhepsel yapıya sahip yurttaşlarımızın aidiyet duygularını güçlendirecek demokratik bir anayasanın yapıp sürecine katkı sunacak anayasal yurttaşlık bilincimiz var.
Yeni oluşacak yönetime bu anlamda çok sorumluluk yüklenmekte ama ben onlara yürekten inanıyorum. Hak ihlalleri nerde gerçekleşirse orada olacaklarına, kime karşı gerçekleştirilmişse onunla bir ve beraber olacaklarına, çocuğa karşı, kadına karşı, dezavantajlı gruplara karşı gerçekleştirilecek anti demokratik uygulamalara karşı duracaklarına yürekten
Bu anlamda yeni yönetimden talebim ve özellikle istirhamım şudur, narin bebek sıla bebek davaları öncelikli olmak üzere; ülkenin neresinde olursa olsun toplumsal olaylarda kars barosunu temsil etmeleri olacaktır Koltuklarında oturmamalarını hep sahada hep alanlarda hukuk ve adalet mücadelesi vermelerini istiyorum ve de bekliyorum." dedi.
Kars Baro Başkanlığına aday olan Mesut Gül ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; "
Bugün burada, adaylık sürecimde sizlerle olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Baro seçimleri, hepimizin ortak geleceğini şekillendirecek, meslektaş dayanışmasını güçlendirecek ve avukatlık mesleğinin itibarını daha da yüceltecek bir süreçtir. Adaylığımın arkasındaki temel nedenlerden biri, baromuzun daha güçlü, daha etkin ve meslektaşlarımızın her birinin kendini içinde güçlü hissettiği bir yapı haline gelmesidir.
Mesleğimizin içinde bulunduğu zorlukları hepimiz yakından biliyoruz. Ancak bu zorlukların bizi zayıflatmasına izin vermek yerine, onları bir fırsat olarak görmeli ve birlikte çözümler üretmeliyiz. Baromuzun daha kurumsal, şeffaf ve meslektaşlarımıza daha çok destek sunan bir yapıya dönüşmesi gerektiğine inanıyorum. Bu nedenle, adaylık sürecimde üzerinde durduğum temel noktalardan biri, mesleki dayanışmayı artırmak ve avukatlar arasında güçlü bir ağ oluşturmaktır.
Adaylık sürecim boyunca ulaşabildiğim birçok meslektaşımla görüşmeler yaptık. Bu süreçte barodan beklentilerini, mesleki sorunlarını dinledim. Karşıma en önemli tablolardan biri ne yazık ki genç meslektaşlarımızın birçoğunun büro giderlerini karşılayamayacak olması nedeniyle büro dahi açamamış olması idi. Tüm bu yollardan ben de geçtim. Dinlediğim, şahit olduğum ve üzerinde uzun bir süredir düşündüğüm hayata geçirmek istediğim projelerim var. Bunu hepbirlikte ve sizin desteğinizle gerçekleştireceğiz.
Projelerim:
- Yeni Avukatların Desteklenmesi:
Mesleğe yeni adım atan genç avukatlarımızın sektörde kendilerine sağlam bir yer edinebilmesi için bir dizi proje başlatmayı hedefliyorum. Özellikle genç avukatların alanlara yönlendirilmesi, mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve psikolojik destek mekanizmalarının kurulması üzerinde duruyorum. Avukatlık, stresli bir meslek ve bu stresi yönetebilmek için psikolojik destek çok önemli. Genç avukatlarımız için bir “Stres ve Dayanıklılık Kulübü” oluşturarak bu konuda dayanışmayı güçlendireceğiz.
2- Mesleğe yeni başlamış genç meslektaşlarımız için 2 yıldan az olmamak üzere uygun koşullarla kiralamayı düşündüğümüz bir yerin tamamını genç meslektaşlarımızın büro olarak kullanmaları için olanak sağlayacağız.
3. Mesleki Eğitim ve Yeni İş İmkanları:
Küçük ve olanakları kısıtlı bir şehirde yaşamanın getirdiği zorlukları farkındayız. Bu bakımdan Avukatlık mesleğinde yeni iş imkanları yaratmak ve meslektaşlarımızın farklı alanlarda uzmanlaşmasını sağlamak adına göçmen hukuku, dış ticaret hukuku ve sosyal güvenlik hukuku gibi büyüme potansiyeli olan alanlarda özel eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Baromuzun bu konularda sağlayacağı eğitimler sayesinde meslektaşlarımız, hem bilgi düzeylerini artıracak hem de bu alanlarda kariyer yapma fırsatı elde edeceklerdir.
4- Adli Yardım ve Cmk konusunda genç meslektaşlarımız için pozitif ayrımcılığı gözeteceğiz. Görevlendirmelerde şeffaflık ilkesini önplanda tutacağız. Adli yardım ve Cmk Listelerinde daha sistemli bir yapı oluşturarak meslektaşlarımızın iş yükünü dengeleyaceğiz. Önceliğimiz adi yardım ve ve Cmk ödemelerini hızlandırmak ve bu heriki hizmeti de sunarken yaşadıkları sorunları en aza indirmek önceliğimiz olacaktır.
5. Sanat ve Kültür Çalışmaları:
Meslektaşlarımızın sadece hukuki alanlarda değil, aynı zamanda sanatsal alanlarda da gelişimini desteklemek için çalışmalar yapacağız. Karikatür, şiir, resim, öykü gibi söz sanatı, işitsel ve görsel sanat dallarında gerekli koşulların sağlanması ve bu alanların gelişimi için projeler üreteceğiz. Bunun yanında, sinema ve tiyatro kulüplerinin oluşturulması ve diksiyon eğitimlerinin verilmesi ile meslektaşlarımızın kişisel gelişimlerine de katkı sunacağız.
6. Mesleki Farkındalık ve Alternatif Çözümler:
Mesleğimizin, uyuşmazlıkların çözümünde sadece dava odaklı değil, aynı zamanda Görüş sorma, danışma, sözleşme hazırlama gibi önleyici avukatlık hizmetleri diyebileceğimiz alanlarda farkındalık yaratmak adına kampanyalar düzenlemeyi planlıyoruz.
7. Avukat Anne ve Babalara Destek:
Aile yaşamı ile iş hayatını dengelemek her zaman kolay olmuyor. Bu nedenle, avukat anne ve babalarımıza destek olmak adına kreş ve anaokulları ile meslektaşlarımıza özel ücret anlaşmaları sağlayabilecekleri anlaşmalar yapmayı planlıyoruz. Yine eğitim, sağlık kuruluşları ile baromuz adına anlaşmalar yapmak için girişimlerimiz olacaktır. Böylece meslektaşlarımıza ödeme konusunda somut çözümler üreteceğiz.
8- Baro Yardım Fonu Oluşturulması:
Baromuzda şu an bulunmayan bir yardım fonu oluşturarak, zor durumda olan meslektaşlarımızın yanında olmayı hedefliyoruz. Bu fon sayesinde, meslektaşlarımızın özellikle sağlık, finansal güçlükler veya diğer kişisel zorluklar yaşadıkları anlarda baromuzun onlara destek olabilmesi için gerekli koşulları sağlayacağız. Yardım fonu, avukatlar arasındaki dayanışmayı artıracak ve baromuzun sosyal sorumluluk anlamında da daha güçlü bir yapıya sahip olmasını sağlayacaktır.
9- Baro Odalarının Düzenlenmesi:
Baro odalarımızın mesleğimizin vakarına yakışır bir şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum. Meslektaşlarımızın hem çalışma hem de duruşma beklerken kendilerini daha iyi hissedebilmeleri için gerekli düzenlemeleri yaparak, baro odalarımızı daha işlevsel ve modern bir hale getirmeyi planlıyoruz. Bu mekanların, mesleğimizin saygınlığını yansıtan yerler haline getirilmesi önceliklerimizden biri olacak.
10- Baronun Kurumsallaştırılması:
Baromuzun kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve işleyişin daha şeffaf bir hale getirilmesi üzerine çalışmalar yapacağız. Mesleki ve idari konularda daha sistematik, daha güvenilir bir yapı oluşturmak için gerekli adımları atacağız. Baronun yayın çıkarma çalışmaları ve dergilerle meslektaşlarımız arasında bilgi paylaşımını artırmayı hedefliyoruz.
12- Mesleki Güvenlik:
Avukatlarımızın mesleki güvencelerini artırmak ve alacaklarını güvence altına almak için çalışmalar başlatacağız. Gerekirse sigorta şirketleri ile görüşerek meslektaşlarımızın alacaklarının garanti altına alınması için mesleki sorumluluk sigortaları sigorta anlaşmaları yapacağız.
13. Finansal Destek:
Meslektaşlarımızın finansal yüklerini hafifletmek adına bankalarla yapacağımız görüşmeler sayesinde düşük faizli kredi olanaklarını kullanıma sunmayı hedefliyoruz. Böylece meslektaşlarımızın finansal planlamalarında daha rahat hareket edebilmelerini sağlayacağız.
14. Baronun Katılımcı Yapıya Dönüşmesi:
Tüm avukatlarımızın etkin ve katılımcı olduğu bir baro inşa etmeyi hedefliyoruz. Her meslektaşımızın sesinin duyulduğu, sorunlarına çözüm bulabildiği ve meslektaş dayanışmasının en üst seviyede olduğu bir baro için çalışacağız.
Son olarak; Baromuzun yalnızca bir mesleki örgüt değil, aynı zamanda bir dayanışma ve gelişim merkezi olması gerektiğine inanıyorum. Bu yolda attığımız her adımda meslektaşlarımızın görüş ve önerilerine açık olacağız. Onların ihtiyaçlarına göre şekillenen bir yönetim anlayışı benimseğeceğiz. Sizlerin desteği ile, hep birlikte baromuzu daha güçlü, daha kapsayıcı ve geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir yapıya kavuşturacağız. Teşekkür ederim ve desteğinizi bekliyorum."
Kongrenin son konuşmasını yapan Kars Baro Başkanlığına aday olan Necat Yağcı da şunları söyledi;
Savunma hakkının yılmaz temsilcileri, kıymetli meslektaşlarım; 1972 yılında kurulan Baromuz 52 yıllık süre içerisinde birbirinden kıymetli başkanlarımızın ve meslektaşlarımızın emeğiyle bugünlere kadar geldi. Dolayısıyla sözlerimin başında Kars Barosunun bugünlere gelmesinde büyük emeği olan kıymetli başkanlarımıza ve avukatlarımıza selam, saygı ve hürmetlerimi iletmek istiyorum. Ayrıca ebediyete intikal eden değerli meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyor ve onları her zaman şükran ve minnetle andığımızı belirtmek istiyorum.
Kurulduğu günden bugüne hukukun üstünlüğünü ve adaletin terazisini gururla temsil eden Kars Barosunu, büyüklerimizin engin tecrübesi ve gençliğimizin dinamizmiyle daha da ileriye taşımak için bir yola çıktık. Çıktığımız bu yolda en büyük sermayemiz sizler gibi değerli, deneyimli, başarılı ve dinamik bir hukukçu kadrosunun yanı sıra elbette sahip olduğunuz mesleki hukuk bilginizdir.
Biz avukatlar, bireylerin hak arama özgürlüğünün temsilcileri olarak bulunduğumuz topluma karşı ciddi bir sorumluluk taşıyoruz. Son dönemde, ülkemizde başta savunma hakkı olmak üzere adil yargılanma, yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisi gibi konularda ciddi bir toplumsal güvensizliğin hâkim olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Gelinen noktada yargıya ve hukuka olan güven çok gerilere düşmekle birlikte bu durumun mesleki sorumluluğumuzu daha da arttırması kaçınılmaz olmuştur.
Hepinizin bildiği üzere,hukuka olan güven duygusunun temelinde adalet bulunmaktadır. Bizim için adalet, tüm ideolojilerin üstündedir. İnsanların sırf insan olmaları nedeniyle doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerinin birtakım ideolojik dayatmalarla kısıtlanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Aynı şekilde yargıyı her türlü siyasetin oyun ve manipülasyon alanı olarak gören anlayışları ve bu yöndeki politikaları kesinlikle reddediyoruz. Kars Barosu olarak hem bölgesel hem de ulusal düzeyde toplumsal sorunlara duyarlı, farkındalık yaratan, hak ve adalet mücadelesinde yurttaşlarımızın her zaman yanında olan; güvenilir, aktif, şeffaf, ulaşılabilir ve demokratik bir yaklaşımı esas alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Toplumsal huzur ve barışın sağlanmasının yolu; hak ve özgürlüklerin genişletilmesinden ve adaletin tesis edilmesinden geçtiğini aklımızdan bir an olsun çıkarmadık, çıkarmayacağız da…
Modern, özgür ve demokratik bir toplumun varlığını sürdürebilmesi, adaletin insan onuruna yaraşır bir şekilde tesis edilmesine ve hukukun üstünlüğünün hakim kılınmasına bağlıdır. Bizler asil bir mesleği icra ediyoruz çünkü hukuk, asil bir çağrıdır. Bu çağrımızın neyle ilgili olduğunu asla unutmayın! Bu,bir müvekkili kazanmak veya ona duymak istediklerini söylemekle ilgili değildir. Bu, adaletin tesis edilmesini sağlamakla ilgilidir. İnsanların din,dil,ırk, mezhep, cinsiyet veya engellilik nedeniyle haksız veya saygısız bir şekilde muamele görecekleri korkusu olmadan hak ve adalet arayışıyla ilgilidir. Adaletin yansız olmasıyla, başka bir güce yönelmemesiyle, başkasının etkisinde kalmamasıyla ilgilidir. Ezcümle, hukukun gerçek anlamda kuvvetli olmasıyla ilgilidir.
Bizler bu asil çağrının adalet bekçileri olarak mesleki yaşantımızda vicdanlı, dürüst ve erdemli olmayı şiar edinirken gücümüzü elbette uğruna mücadele verdiğimiz hukuktan alıyoruz. Çünkü biliyoruz ki: Hukuk güçlüyse birey güçlüdür, birey güçlüyse toplum güçlüdür, toplum güçlüyse ülke güçlüdür! Elbette güçlü ülkeler güçlü kurumlarla ayakta kalır ve ilerler. İşte tam da bu noktada her biri birbirinden kıymetli meslektaşlarımızla daha güçlü bir Kars Barosu için heyecanla yola çıktık.
Bu yolculukta siz kıymetli meslektaşlarımızın desteği bize kuvvet verecektir. Çünkü Kars Barosunu bulunduğu yerden daha da yükseğe çıkarmak için sizin gibi deneyimli, dinamik ve saygın meslektaşlarımızın güçlü desteğini son derece önemsiyoruz. Şimdiye kadar; Kurumsal aidiyetinin güçlendiği, üyelerinin yanında olan, ulaşılabilir, şeffaf ve en önemlisi hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla hareket ettik, edeceğimizi de belirtmek isterim. Ayrıca çeşitli alanlarda gerçekleştireceğimiz eğitim ve etkinliklerle farkındalık yaratan, etki yaratan ve toplumsal meselelerde daha çok görünür olan bir Kars Barosu için hep birlikte çalışacağız. Sizler fark yaratmak ve etki yaratmak için gereken deneyime, eğitime ve donanıma sahipsiniz. Adaletin yılmaz savunucuları olarak, ihtiyacımız olan tek şey;hukukun gerçek anlamda işlemesini sağlamak için motive olmaktır. Bu motivasyon, hukuku bugün getirildiği noktadan kurtarmak, daha da yukarılara taşımak ve hakkettiği kuvveti tekrar kazandırmak için son derece elzemdir. Aksi halde ünlü Fransız anayasa hukukçusu Duverger’in belirttiği gibi: “Hukukun kuvvetinin azaldığı yerde, kuvvetlinin hukuku geçerli olmaya başlar”.
Bu gerçeklikten hareketle bugün burada, hukukun kuvvetine olan inancımızla standartları yüksek bir Kars Barosu için birazdan tek tek açıklayacağım uygulamaları hayata geçirmek istiyoruz. Elbette Baro başkan adayı olarak tüm meslektaşlarımızla bir bütün olarak, demokratik bir çizgiyi esas alarak daha nitelikli bir hizmet sağlayacak olmanın tatlı bir heyecanı içindeyim.
İzninizle sizler için hayata geçirmeyi planladığımız birtakım uygulamalara kısaca değinmek isterim: Mesleğimizle alakalı olarak değineceğim konuların bir kısmı bizzat Baromuz tarafından bir kısmı da Baromuzun girişimleriyle Türkiye Barolar Birliği nezdinde çözümü mümkün olan konular kapsamındadır.
- Mevcut yönetimimiz döneminde TBB nezdinde ihalesi tamamlanan ve büyük çabalarla temelinin atılmasını sağladığımız Kars Barosu İdari ve Sosyal Hizmet Binası projesinin biran önce hayata geçirilmesi ve yeni dönemde siz değerli meslektaşlarımızın kullanımına sunulması.
- Kars Barosunun yeni yapılacak olan Hizmet Binasında özellikle genç meslektaşlarımızın ve ofisi olmayan meslektaşlarımız için müvekkil görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri meslektaşlarımıza yaraşır bir konforda özel avukat odalarının tahsis edilmesi.
- Yeni binamızda meslektaşlarımızın daha nitelikli vakit geçirebilecekleri; konferans salonu, lokal, yemekhane, otopark ve zengin bir kütüphane gibi sosyal donatı alanlarının tahsis edilmesi,
- Baro Hizmet Binamızın hizmete başlamasıyla birlikte Staj Eğitim Akademisinin kurulması,
- Baro Hizmet Binamız tamamlandıktan sonra gerek Baro binamızın gerekse kalan arazinin Baroya gelir getirecek faaliyetler için çeşitli girişimlerde bulunulması, (Kısa açıklama yap!)
- Adliye binası içerisinde bulunan Baro odalarına canlı duruşma ve mübaşir duyuru sisteminin entegre edilmesi,
- Meslektaşlarımızın Adliyedeki avukat bekleme odalarında yeme-içme ihtiyaçlarının giderilmesi için yiyecek-içecek otomatının konulması,
- Adliye binası içindeki Baro odalarında e-Duruşma için yer tahsis edilmesi, ve gerekli teknolojik alt yapının oluşturulması,
- Meslektaşlarımızın hem gündeme dair hem de uzmanlık alanlarıyla ilgili hazırlayacağı; makale, röportaj, söyleşi, yargı kararları, mevzuat değişiklikleri ve basın açıklamaları gibi zengin içeriklerle dolu bir Kars Barosu Dergisinin yayın hayatına başlaması,
- Meslektaşlarımızın beşeri sermaye kapasitelerini arttırmaya yönelik mesleki ve kişisel eğitim seminerlerinin artırılması,
- Kars Barosuna özel tavsiye niteliğinde ücret tarifesi yayınlanması,
- Toplumsal meselelerde söyleyecek sözü olan, sosyal sorumluluk projeleriyle gündelik hayatın içinde aktif ve görünür olan sosyal bir Baro anlayışının daha da geliştirilmesi,
- Hukuk fakültesi eğitimi kapsamında olmayan müzakere teknikleri, avukat muhasebesi, büro yönetimi, diksiyon ve ikna sanatı gibi konularda uzman eğiticiler tarafından verilecek eğitim programları düzenlenmesi,
- TBB tarafından düzenlenen sosyal etkinliklere sürekli katılımın sağlanması,
- Mesleki sorumluluk sigortasının daha aktif kullanılması konusunda çalışmalar yapılması,
- Hasar danışmanlık şirketleri ve arzuhalcilikle etkin mücadele edilmesi,
- Kars Barosu Mobil Uygulama programının hayata geçirilmesi,
- Meslektaşlarımızın Yüksek lisans ve Doktora gibi lisansüstü eğitimlerini sürdürebilmeleri için vakıf üniversiteleri ile işbirliği protokollerinin gerçekleştirilmesi,
- Kolluk kuvvetleri ve yargı mensupları tarafından meslektaşlarımıza yönelik haksız fiil ve uygulamalarla etkin mücadele sağlanması ve dayanışma anlayışının daha da güçlendirilmesi,
- Konaklama, spor, gıda, giyim ve sağlık gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerde Baro üyelerimize indirim sağlanmasına dönük protokollerin yapılması,
- Adli yardım ödemeleri için mobil ödeme uygulamasına geçilmesi,
- Tüm komisyonlarımız nezdinde; Kadın Hakları, Çocuk Hakları, Hayvan Hakları, Avukat Hakları ve Mülteci Hakları komisyonlarının daha aktif kullanılması ve yine Kadın ve Çocuk Haklarına ilişkin özellikle de toplumsal cinsiyet eşitliği alanında yapılacak çalışmalara bütçe ayrılması, kadın, çocuk ve engelli bireylere yönelik şiddetle mücadele de daha etkin rol alınması,
- Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ticari şirketler ve kooperatiflerin avukat bulundurma zorunluluğu konusunda bizzat denetim ve takibin sağlanması.
Sabırla dinlediğiniz için hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Seçim sonucunun şimdiden Kars Baromuza hayırlı olmasını diliyorum. Tercihiniz ne olursa olsun bu saygın camianın bir üyesi olarak Kars Barosunun kazanacağına inanıyorum. Zira makamlar geçidir, aslolan bu saygın camiadır. Bu büyük güçlü ailemizdir. Kars Barosudur!"
Kaynak:Hilal ÖZCAN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.