Karahan Köyünde aşıklar gecesi

Karahan Köyünde aşıklar gecesi

Kars’ın Akyaka İlçesinin Karahan köyünde Muhtar Selahattin Kaçan aşıklar gecesi düzenledi. Geceye Karahanlı Aşık Günay Yıldız, Ilgar Çiftçioğlu, Gültekin Sarıoğlu ve İrfan Eyüpoğlu katıldı.

Hayırseverlerden Veli Kılıç'ın arsasını bağışladığı Yakup Daştemur'un yapımını üstlendiği Himmet Melek Daştemur Kültür Evi’ndeki aşıklar gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Aşıklık geleneği gereği divanla başlayan program değişler, atışmalar, güzelleme ve irticalen ile devam etti.
Yaklaşık 2 saat süren programa çevre köylerden ve Akyaka ilçesinden de katılanlar oldu.
Muhtar Selahattin Kaçan, aşıklık geleneğinin yaşatılması gerektiğini söyleyerek bu tür programları zaman zaman sürdüreceklerini hatta önümüzdeki yaz sezonunda Galaça tepesi diye bilinen bölgede aşıklar şöleni düzenleyeceklerini belirtti. Muhtar Selahattin Kaçan, “Bizler eskilerden günümüze kadar gelen aşıklık geleneğini sürekli ayakta tutmak istiyoruz. Özellikle düğünlerde ve köy meclislerinde aşıklarla bir araya gelip eski günleri yâd etmek istiyoruz. Ben kendimim de çocukluğumdan beri iyi bir aşık dinleyicisiyim. Bugün de köyümüze dört değerli aşığımımız gelerek bizlere güzel bir program icra ettiler. Hepsine ve programımıza iştirak eden köylülerimize, çevre köylülerimize, Akyaka ilçemizden gelen misafirlerimize çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Muhtar Selahattin Kaçan ayrıca köylerinin ihtiyaçları konusunda yardım ve desteklerini esirgemeyen hayırsever Karahanlı iş insanlarına teşekkür ederek onlara türküler armağan etti.

Kaynak:Kader Yurdagül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler