“Hayatta emniyet almayı öğreniyoruz" projesinin 4. etabı, Sarıkamış’ta gerçekleştirildi
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Amazonlar Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü koordinatörlüğünde "hayatta emniyet almayı öğreniyoruz" projesinin 4. etabı, 8 ayda 5 ilde son kampla Sarıkamış’ta tamamlandı.
KARS HAKİMİYET
Çağın ve dünyanın sorunu haline gelen hemen hemen her evde var olan, internet oyun bağımlısı gençleri bu illetten kurtarmak için başlatılan projede kadınların renkli dünyası grubunda 97 bin 510 kadın ile anket yapıldı. Araştırmada 3,5 aylıktan 35 yaşa kadar, çocuklarından kocalarına kadar bu bağımlılığa yakalanmış yada bağımlılığı olmasa da bağımlılığa doğru giden çocuk ve gençlerin kişilerin çokluğu tespit edildi. Ailelerinde bilinçlendirildiği projede sevgiyle, psikologlar, antrenörler ve konusunda uzman TOBB kadın girişimciler kurulu üyesi gönüllüler, görevliler eşliğinde doğa da ilk yardım ve terapi kampları ile başlandı.
Amazonlar Dağcılık Ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Gül Soydan yaptığı açıklamada; “Gençliğin başarısının düşmanı "internet oyunu, tablet, telefon, bilgisayar bağımlılığına hayır", "Doğada Gücünü Göstermeye Evet" sloganı ile bağımlılıkla mücadele devam ediyor. Proje ilk yardım eğitimi, doğada terapi, üretim, kendi başına hayatta kalma ihtiyaçlarını giderme, girişimcilik, yaz dağcılık ve kış dağcılık kampları ile 4 etaptan oluşan projeye 81 ilde devam edeceğiz.
Şehirlerin devleti temsil eden yöneticilerinin görev yaptıkları illerinde maddi durumu olmayan, şehrin evlatlarını sahiplenmesini, dağa boş çıkan telesiyejde, barınma amaçlı boş duran tesis kullanımında ticari kazanç elde etmeyi bir kenara bırakıp, insiyatif kullanarak vatandaşlarına sahip çıkmasını istiyoruz.
Dünya geneli çağın illeti -belası olan internet oyunu bağımlığıyla mücadelede, Sayın Cumhurbaşkanımızın "önlem ve çözümler" için gönülden gönüle halkın içinde 26 yılını vermiş bizzat tanıdığı bizlerle temasa geçmesini istiyoruz. Bu bağımlılıkta kökünden çözüm için devlet nezdinde kanun çıkarılması gerekmektedir. Bu kanunun ne olması gerektiğinde sadece biz biliyoruz. işi içinde olan uygulayana sorulmalıdır. Devletimize yük olmadan kamu olarak el ele, bağımlı gençlere ulaşmak için basın ile el ele verip gençlerin giyiminden teknik malzemesine gıdasına ulaşımına varlık sahibi, koca yürekli hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. Bu sebeple başvuru yapan her aileye dokunabilmek için belediyelerimizin de bizimle işbirliğine geçmesini ve proje yıllık faaliyet programımıza il ve ilçelerini aldırmalarını istiyoruz. Önemlidir göstermelik olarak hiç kimse doğada terapi kampı yapmaya kalkmasın ve gençlerimize zarar vermesin çünkü internet oyun bağımlılığı bir çırpıda yok edilebilecek bir bağımlılık değil. Kamp yapmakla iş bitmiyor. İçine sevgi katılmayan gösterişten yapılan hiç bir iş hiç bir olgu başarılı olamaz.
Kamplara 8 yaştan 23 yaşa kadar gençler katılım sağlayabilir. Gençler depremde, doğal afette çığda, açlıkta, soğukta, kavurucu sıcakta, doğada korunmayı, beslenmeyi ve hayatta kalmayı öğrendiler. Darısı ülkemizde ki tüm çocukların başına. Devletimizin başarısı, geleceğimiz gençlerimizin başarısı ile olacaktır. Bedenen ve ruhen hedeflerine koşan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Herkes bizimle aynı fikir de ise aynı fikirde olanları, amazon kadınlarının emeklerine, bağımlılığı önlemede el ele vermeye davet ediyoruz.”dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.