Güre, TKDK'nın çağrı ilanını Vali Turan'a anlattı

Güre, TKDK'nın çağrı ilanını Vali Turan'a anlattı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Bekir Güre, Iğdır Valisi Ercan Turan'ı makamında ziyaret ederek TKDK’nın çıkmış olduğu yeni çağrı ilanı hakkında brifing verdi.

Güre'nin Vali Turan'a verdiği birin şöyle; "Tarım ve Kırsal Kalınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD III – 3. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında tarımsal işletmelerin fiziki varlıklarına yönelik yatırımlara destek verilecektir.

Bu kapsamda küçükbaş-büyükbaş et ve süt çiftlikleri, kanatlı eti üreten ve yumurta üreten işletmelere hibe desteklerinden yararlanabilecektir. Bu işletmelerin kurulumunda yapım işi, makine-ekipman alımı ve diğer hizmet alımlarına destek verilecektir.

Uygun harcama tutarı tüm sektörlerde en düşük 20.000 Avro olup üst limit süt ve besi çiftliği kurulumunda 750.000 Avro, kanatlı eti üreten işletmelerde 125.000 ve 250.000 Avro ve yumurta üreten işletmelerde 500.000 Avro’dur.

Başvuru sahibine göre hibe oranı %60 ila %75 arasında değişmektedir. Ayrıca yatırımlar KDV gibi vergilerden muaftır.

Bu çağrı ilanında başvuruların başlangıç tarihi 16.09.2024 olup, online sistem kapanış tarihi 18.10.2024 ve projelerin teslim tarihi 25.10.2024’tür."

Kaynak:Ata Gence TAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler