Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı gerçekleştirildi

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı gerçekleştirildi

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde düzenlenen "Sivil Toplum Medya Buluşmaları" programı, Erzincan'da gerçekleştirildi.

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) ve Karadeniz Haber Ajansı Derneği iş birliğinde düzenlenen "Sivil Toplum Medya Buluşmaları" programı, Erzincan'da gerçekleştirildi.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "Sivil Toplum Medya Buluşmaları" programına, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, Erzincan Ticaret Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Birlik Haber Ajansı Genel Müdürü Muhammet Kaçar, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir, STK temsilcileri, yerel gazeteciler siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TİMBİR tarafından hazırlanan tanıtım filmi gösterildi. Programda, TİMBİR Doğu Anadolu Bölge Başkanı Selçuk Özdemir'in selamlama konuşmasının ardından protokol konuşmaları yapıldı.

"Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek zorundayız"

Son olarak konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, değişen ve gelişen teknolojiye, bununla beraber internet medyası sektörüne ayak uydurulması gerektiğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı: "Gerçekten çok önemli bir program; Sivil Toplum Medya Buluşmaları. İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm var. Bu değişim ve dönüşüm o kadar hızlı ve baş döndürücü ki, biz bile ona ayak uyduramıyoruz. 1000'in üzerinde internet haber sitesi var. Bu değişim var, bir de bizim eskilerin bir sözü var; "Çarık ayağı sıkıyor" yani, aşağıdan inanılmaz bir dik dalga var. Değişim oluyor, dönüşüm oluyor, dünya değişiyor, toplumlar değişiyor, kavramlar değişiyor ve biz gerçekten çok zor durumdayız. Büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. İnternetin buluşu ile birlikte iki kavram ortaya çıktı. Birincisi, bilgiye ulaşmanın maliyeti sıfır, ikincisi acımasızca bir rekabet. Eskiden öğretmenler, üniversitede hocalarımız ya da basın mensuplarımız bilginin sahibiydi. Bilginin sahibi olduğumuz içinde kendimizde çok ciddi bir özgüvenimiz vardı. Diyorduk ki, eğer biz bu bilgiyi vermezsek, öğrenciler, toplum cahil kalacak diye düşünüyorduk. Ya da bilgiye ulaşamayacak. Şimdi, sınıfta ders anlatıyorsunuz, ortaokul 3 öğrencisi arka sıralardan hemen bilgiye ulaşıyor değerli öğretmenim diyor bugün anlattığınız veriler artık güncellendi. Sizin anlattığınız bilginin artık hiçbir önemi yok. Ya da üniversite de çok ciddi bir sıkıntı var. Nedir? Artık bilgiyi depolayan insanlar ortadan kalktı. Ne oldu peki? Artık bilgiye rehberlik eden, dünya bilgi stokuna üretim yapan, oraya katkı sunan insanların değerli olduğu bir dönem başladı. Tabi bunu kazanımları ve kaybetme noktaları da oldu. İkincisi; acımasız bir rekabet. Şöyle düşünün eskiden esnaf Erzincan'da ki mahallesinde ki esnafla rekabet etmek zorundaydı. Öğrencilerle okulunda ki öğrencilerle rekabet etmek zorundaydı. Ben Ahlatlıyım. Şöyle bir örnek vereyim; mahallede ki ayakkabıcıdan her gün ayakkabı alıyorum. Bir gün bakıyor ki ayağımda başka bir ayakkabı var. Diyor ki, "Hamza bey neden ayakkabıyı benden almadın?" kusura bakma diyorum. İtalya'da bir firma var. İnternete girdim. Kargo parasıyla hesap ettim. Bir baktım ki mahallede ki ayakkabıdan daha ucuz. 1 hafta içerisinde geldi, giyindim. Şimdi artık mahallede ki ayakkabıcının bile dünyada ki üretimle rekabet etmesi gereken bir dünyada yaşıyoruz. Ya bu rekabete ayak uyduracak ya da yok olup gidecek. Etrafınıza bakın mahalle bakkallarımız kapandı, fırınlarımız kapandı, yavaş yavaş köylerimiz, ilçelerimiz bütün güncelliğini kaybetti. O zaman Ahmet Hamdi Tanpınar'ın dediği gibi; "Değişerek devam etmek, devam ederek değişmek zorundayız.'"

Konuşmaların ardından, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kübra Pamukçuoğlu moderatörlüğünde, "Sivil Toplum Örgütlerinin Dijital Kapasitesinin Geliştirilmesi" konusunda İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Bölümünden Doç. Dr. Burcu Zeybek, "Sivil Toplum Kuruluşlarının Etkin Sosyal Medya Kullanımı" konusunda TİMBİR Başkanı Dr. Süleyman Basa, "Sivil Toplum Kuruluşlarının Basın Medya İletişimi" konusunda BHA Genel Müdürü Muhammet Kaçar, "Kişisel Verilerin Korunması ve Telif" konusunda Av. Cüneyd Altıparmak tarafından katılımcılara bilgiler verildi.

Erzincan’da ‘Sivil Toplum Medya Buluşmaları’ programı gerçekleştirildi

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler