Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 Bin 102 Yeni Kadro İhdası

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 Bin 102 Yeni Kadro İhdası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) önemli bir kadro artışını beraberinde getirdi.

Yeni kararla birlikte, EGM bünyesine 10 bin 102 personel için kadro ihdas edildi.

Volkan GÜNGÖR

Merkez teşkilatı için oluşturulan kadrolar arasında, 3 ve 9 derece arasındaki polis memurları için 500 kişilik kontenjan ayrıldı. Ayrıca, taşra teşkilatı için 1’inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdürlüğü için 1 adet, 1’inci derece Moral Eğitim Merkezi Müdür Yardımcılığı için 1 adet, 3 ve 9’uncu derece polis memurluğu için ise 9 bin 500 kadro ihdas edildi.

Kararla birlikte, merkez teşkilatta görevlendirilmek üzere 90 başmüfettiş ve 10 merkez emniyet müdürü atanacak. Bu hamle, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün personel kapasitesini güçlendirmeyi ve daha etkili bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor.

Detaylar için Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi incelendiğinde, kadro ihdasıyla ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmak mümkün.

Bu gelişme, Türkiye'nin güvenlik güçlerinin kapasitesini artırma ve toplum güvenliğini sağlama amacını taşıyan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler